Ποια ασφαλιστική χρεώνει κλήσεις πελατών

Πιστεύετε ότι κάποια ή κάποιες ασφαλιστικές μπορεί να χρεώνουν τις τηλεφωνικές κλήσεις των πελατών του;  Αν το έβγαζε η στήλη του Ανασφάλιστου και το IW σε ψηφοφορία, στοιχηματίζω ότι οι απαντήσεις θα ήταν όλες στο όχι, εκτός αν υπήρχαν και κάποιοι που να ήταν καχύποτποι.

Και, όμως ισχύει και η πληροφορία μας έρχεται από τον Συνήγορο του Καταναλωτή.  Πελάτης ασφαλιστικής γράφει η αναφορά Του, στον τετραψήφιο αριθμό κλήσης που αναγραφόταν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου του προκειμένου να αναγγείλει ζημία στο όχημά του κατόπιν τροχαίου ατυχήματος και σε κάθε, εν συνεχεία, επικοινωνία προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία του φακέλου της υπόθεσής του, χρεωνόταν με ποσό μεγαλύτερο της συνήθους αστικής χρέωσης.

Τον πήραν εργολαβία όλοι με τα τετραψήφια και πενταψήφια. Καλή μπίζνα θα λένε κάποιοι, με κοντά ποδάρια θα έλεγε η Στήλη. Ποιο είναι λοιπόν το αποτέλεσμα;

  • Η ασφαλιστική ή οι ασφαλιστικές, πέρα από το πρόστιμο, αν και εφόσον θεωρηθεί έκνομη ενέργεια, να χάσει τον πελάτη της για τρία – τέσσερα ευρώ.
  • Ο δυσαρεστημένος πελάτης να το διαδώσει, προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις για την ασφαλιστική ακόμα και αν το πρόγραμμα τους είναι το καλύτερο.

Η Στήλη θα ήθελε να ήξερε που πάνε αυτά τα λεφτά, και με ποια κριτήρια δημιουργούνται αυτές οι γραμμές οι οποίες προσφέρονται για επικοινωνία;  Θα μου πείτε παρόμοιες κινήσεις κάνουν όλοι και οι δημόσιοι πάροχοι. Κάτι όμως έχει ακουστεί αν θυμάστε για αυτούς τους περίφημους αριθμούς.

Ποιανού ιδέα ήταν οι τηλεφωνικές χρεώσεις σε κλήσεις πελατών;  Η Στήλη δεν πιστεύει ότι οι εν δυνάμει πελάτες και οι ασφαλισμένοι δεν ψάχνονται και ακόμα περισσότερο στην εποχή που ζούμε που όλοι λόγω ‘κύματος’ κόπτονται για τα δικαιώματα τους, αναζητώντας υπεύθυνες εταιρείες.

Προσέξτε μην θυμώνετε όταν στο τέλος βγαίνει πως ο άλλος δεν είναι αδαής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*