Παρατηρήσεις της ΕΑΕΕ για τη «Ρύθμιση Θεμάτων Διαχείρισης Κινδύνων»

Τη σύμφωνη γνώμη της εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), σχετικά με το θέμα της διαχείρισης κινδύνων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που έθεσε προς διαβούλευση η ΕπΕΙΑ.

Η ΕΑΕΕ αποστέλλοντας τις παρατηρήσεις της επί του υπό διαβούλευση σχεδίου απόφασης της ΕπΕΙΑ για «Ρύθμιση Θεμάτων Διαχείρισης Κινδύνων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων», αναφέρει ότι σωστά επιχειρείται να εισαχθούν οργανωτικές απαιτήσεις με στόχο να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι μηχανισμοί και να καθοριστούν με σαφή και διαφανή τρόπο τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση κινδύνων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Η Ένωση στην απάντησή της, αναφέρει τις παρατηρήσεις σε επί μέρους άρθρα του σχεδίου απόφασης. Ειδικότερα, στο άρθρο 7, εκφράζει τον προβληματισμό της, κατά πόσο η λειτουργία διαχείρισης κινδύνων μπορεί να αποτελέσει και αντικείμενο εξωτερικής ανάθεσης, σύμφωνα και με τις προϋποθέσεις που έθετε παλαιότερη απόφαση της ΕπΕΙΑ

Και αυτό διότι η λειτουργία ολοκληρωμένου τμήματος θα αυξήσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος, ειδικά στις πιο μικρές ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Επίσης, το διάστημα προσαρμογής των εταιρειών, προτείνεται από την ΕΑΕΕ, να είναι τουλάχιστον 12 μήνες, καθώς, όπως επισημαίνει, το χρονικό περιθώριο των 5 μηνών που προβλέπεται για την ολοκλήρωση και υποβολή της «Έκθεσης Διαχείρισης Κινδύνων», δεν επαρκεί για την έγκαιρη προετοιμασία των εταιρειών. 

Το διάστημα προσαρμογής θα απαιτήσει την πλήρη εναρμόνιση, αλλά και την επαρκή στελέχωση της λειτουργίας για τη διαχείριση κινδύνων, τονίζει στην απάντησή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Δείτε αναλυτικά την απάντηση της ΕΑΕΕ προς την ΕΠΕΙΑ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*