Η ιατρική καινοτομία έναντι της COVID-19_όλες οι εξελίξεις στο 4th Health Innovation Conference

Οι νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 θα συζητηθούν στο 4ο Health Innovation Conference, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 16 Ιουνίου 2020, μέσα από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα LiveOn της ethosEVENTS.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας www.virus.com.gr  και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business. Υπεύθυνος Προγράμματος είναι ο ιατρικός συντάκτης κ. Αιμίλιος Νεγκής.

Στη διαδικτυακή συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, στελέχη ΥΠΕκαι νοσοκομείων, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, ιατροί και ερευνητές, δημοσιογράφοι, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων και εταιρειών ιατρικής τεχνολογίας, ενώ ερευνητές και ακαδημαϊκοί, τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν έγκυρα δεδομένα από τις προοπτικές της κλινικής έρευνας.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ανάλυση του γενετικού προφίλ των Ελλήνων ασθενών που νοσούν από COVID-19.
  • Ανάπτυξη αντιδραστηρίων για τα rapid test για τη διάγνωση του SARS-COV-2. 
  • Πιστοποίηση των λεγόμενων τεστ αντισωμάτων. 
  • Έρευνα και ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίου. 
  • Εμπόδια και προκλήσεις που συναντούν οι κλινικές μελέτες για την ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίου. 

Παράλληλα, οι εργασίες του συνεδρίου έχουν στόχο να αναδείξουν τις ερευνητικές προσπάθειες, που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, χάρη στη συνεργασία πολλών επιστημονικών ομάδων. Ειδικότερα, ανάμεσα στα άλλα θα παρουσιαστούν τα πρωτόκολλα που αφορούν: 

  • Τη φαρμακευτική ουσία Remdesivir, η οποία έχει λάβει άδεια επείγουσας χρήσης από την FDA.
  • Η κλινική μελέτη με την ονομασία SAVE που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης (Ε.Ο.Μ.Σ.).
  • Η μελέτη που αφορά τη συλλογή πλάσματος από ιαθέντες ασθενείς από τη νόσο COVID-19 και τη χορήγησή του σε σοβαρά νοσούντες.

Η LiveOn είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα online συνεδρίων και εκδηλώσεων της ethosEVENTS, μέσα από την οποία προσφέρεται μια νέα εμπλουτισμένη εμπειρία σε συνέδρους, ομιλητές και χορηγούς, με εύκολη πλοήγηση σε οργανωμένο περιβάλλον,δυνατότητα αλληλεπίδρασης & συνομιλίας των συμμετεχόντων, στοχευμένη προβολήτων χορηγών & ψηφιακά περίπτερα, απολογιστικά δεδομένα κ.ά. 

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας πατώντας ΕΔΩ

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου ethosevents.eu καθώς επίσης και τα social κανάλια σε Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube. 

Περισσότερες πληροφορίες: 

κ. Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, PR & Marketing Communication Manager, Ethos Media S.A, τηλ. 210 9984917, papaspiliotopoulou.a@ethosmedia.eu 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*