Interamerican, κτίριο, επιγραφή

INTERAMERICAN: Δέσμη δράσεων στήριξης των υγειονομικών δομών του Δ. Αθηναίων

Ολοκληρώθηκε η δέσμη ενεργειών υποστήριξης των υγειονομικών δομών του Δήμου Αθηναίων εκ μέρους της INTERAMERICAN κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, με την παράδοση 2.500 προστατευτικών μασκών FFP2 KN95, που έχουν τον υψηλότερο δείκτη προστασίας έναντι του κορονοϊού. Η εταιρεία έχει παραδώσει, ήδη, προς χρήση στα ιατρικά κέντρα του Δήμου και άλλο υγειονομικό υλικό (φιάλες οξυγόνου, οξύμετρα, στηθοσκόπια, καρδιογράφο κ.ά. είδη), ενώ παράλληλα υποστήριξε την παροχή υπηρεσιών υγείας στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου, στην πλατεία Βάθη.

Συγκεκριμένα, οι Γιατροί του Κόσμου, με χορηγία της INTERAMERICAN, από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαϊου παρείχαν στο Πολυδύναμο Κέντρο τις υπηρεσίες τους με ιατρικό κλιμάκιο. Οι ΓτΚ υποστήριξαν τεχνικά τις διαδικασίες ένταξης ωφελουμένων, αλλά και του κανονισμού λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων του προσωπικού του νεοσύστατου Υπνωτηρίου. Ακόμη, παρείχαν ιατρικά εργαλεία, αναλώσιμα και εξοπλισμό, καθώς και ενημέρωση, διασύνδεση και παραπομπή του πληθυσμού αναφοράς (αστέγων), μέσω του προγράμματος streetwork που υλοποιεί ο οργανισμός. Επίσης, κάλυψαν τις ανάγκες του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων με εθελοντές φροντιστές του Υπνωτηρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, με τον Γιάννη Ρούντο, Διευθυντή και τον Νικόλα Αγγελόπουλο, CSR specialist του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, κατά την παράδοση του υγειονομικού υλικού

Οι Γιατροί του Κόσμου, κατά το διάστημα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης, εξέτασαν συνολικά 87 άτομα και πραγματοποίησαν 202 συνεδρίες. Πέρα από την απαραίτητη κλινική εξέταση για την εισαγωγή των εξυπηρετουμένων ατόμων στο Υπνωτήριο -ανίχνευση συμπτωμάτων Covid-19 και μολυσματικών ασθενειών- στόχος του ιατρικού κλιμακίου ήταν η γενικότερη προαγωγή φροντίδας της υγείας των περιθωριοποιημένων ατόμων και η εμπέδωση συνηθειών ατομικής υγιεινής. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, που υποστηρίζει σταθερά η INTERAMERICAN από το 2012, αποτελεί έναν σημαντικό πόλο αναφοράς για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής απόρων, αστέγων, προσφύγων-μεταναστών, για τους οποίους οι υγειονομικές υπηρεσίες κατά την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν σε βασική προτεραιότητα λόγω της μεγαλύτερης έκθεσης στον κίνδυνο.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τις τοπικές κοινωνίες,  η εταιρεία έχει σχεδιάσει ενέργειες για τις ευπαθείς ομάδες και στην Περιφέρεια με εστίαση, κυρίως, στις ανάγκες σίτισης. Ήδη, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οργανισμό της Πάτρας «Πελοπόννησος»-pelop.gr ξεκινά η καμπάνια «Καλάθι Αλληλεγγύης», σε συνέχεια των αποτελεσματικών Εβδομάδων Αλληλεγγύης οι οποίες έχουν οργανωθεί από την «Πελοπόννησο», την INTERAMERICAN και άλλους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, της Αχαϊας επί σειρά ετών κατά τη διάρκεια της μακράς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*