ΑΤΕ Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής καθαρών ασφαλίστρων 14,7 %

Η Αγροτική Ασφαλιστική συνεχίζει την ανοδική της πορεία, αυξάνοντας με ικανοποιητικούς ρυθμούς την παραγωγή ασφαλίστρων της, παρά την γενικότερη αρνητική οικονομική συγκυρία, η οποία πλήττει και τον ασφαλιστικό κλάδο.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2010, η Αγροτική Ασφαλιστική αύξησε την συνολική παραγωγή της κατά 14,7 %, καθώς τα καθαρά ασφάλιστρά της ανήλθαν σε 178,9 εκατ. ευρώ, έναντι 156,0 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ειδικότερα, στον κλάδο Ζωής η παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων αυξήθηκε στο εννεάμηνο κατά 16%, στα 53,68 εκατ. ευρώ από 46,3 εκατ. ευρώ στο ίδιο διάστημα του 2009. 

Θετική πορεία καταγράφουν και οι Γενικοί κλάδοι στο εννεάμηνο, καθώς ο κλάδος Πυρός σημείωσε αύξηση καθαρών ασφαλίστρων κατά 12% (27,8 εκατ. από 24,2 εκατ.) ενώ ο κλάδος Αυτοκινήτου σημείωσε αύξηση κατά 21% (78,73 εκατ. από 65,08 εκατ.), έναντι του περυσινού εννεαμήνου. Σε σχέση με τον κλάδο Αυτοκινήτου, πρέπει να επισημανθεί ότι για ευνόητους λόγους η Αγροτική Ασφαλιστική ακολουθεί συγκρατημένη και ταυτόχρονα  επιλεκτική πολιτική.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την εταιρεία αποτελεί το γεγονός ότι μετά τον περιορισμό της υποχρεωτικής ασφάλισης που προσφέρει ο ΕΛΓΑ με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, η Αγροτική Ασφαλιστική παραμένει η μοναδική εταιρεία που παρέχει ασφαλιστική κάλυψη στη Ζωική και τη Φυτική παραγωγή καθώς και στις Μονάδες Ιχθυοκαλλιεργειών. Ήδη στον τομέα των Ιχθυοκαλλιεργειών αύξησε την παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων κατά 31,5% το εννεάμηνο και θα κινηθεί με αυξημένο ενδιαφέρον για τις νέες προκλήσεις που διανοίγονται.

Τέλος, προκειμένου να υπάρξει ορθολογικότερη διαχείριση, η  εταιρεία μείωσε από τον Ιούλιο εφέτος, το χρόνο απόδοσης των ασφαλίστρων από τους συνεργάτες της, εξασφαλίζοντας έτσι ομαλότερη ροή και ενισχυμένη ρευστότητα, ενώ παράλληλα εξετάζει και άλλα μέτρα τα οποία ενισχύουν τη θέση της εταιρείας σε σχέση με το επερχόμενο κανονιστικό πλαίσιο.