Κατάχρηση με μάσκες και γάντια: Τι κίνδυνοι υπάρχουν

Δερματικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η πολύωρη χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας για την αποφυγή της μόλυνσης από τον κοροναϊό. Τα  γάντια και οι μάσκες είναι απαραίτητα για την προστασία κυρίως των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται όταν δεν είναι απαραίτητα.

Δεδομένου η πολύ συχνή χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε δερματοπάθειες, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή και ζητούν αφενός να αποφεύγεται η επαναχρησιμοποίησή τους αλλά και η χρήση τους να γίνεται με μέτρο.

«Στις μέρες μας το φαινόμενο έχει ξεφύγει από τα στενά κλινικά περιβάλλοντα και λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που ζούμε, η πολύωρη χρήση τους έχει επεκταθεί και στον απλό πολίτη που προσπαθεί να προστατευτεί από τον νέο κοροναϊό και να προστατεύσει τον συνάνθρωπό του» επισημαίνει ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ. Χρήστος Στάμου.

Για τις βλαπτικές συνέπειες προειδοποιεί ο ειδικός από την υπερβολική χρήση τόσο των γαντιών όσο και των μασκών που «υπό κατάλληλες συνθήκες μπορούν να αφήσουν ορατά σημάδια στο πρόσωπο».

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*