Swiss Re: Οδηγός underwriting για τον κορωνοϊό

της Ελενας Ερμείδου

Σειρά πολύπλοκων ζητημάτων συγκεντρώνονται καθημερινώς για τους (αντ)ασφαλιστές, όσο συνεχίζει να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός σε θέματα που σχετίζονται με την θνησιμότητα, το ποσοστά μόλυνσης  και τις  απαιτήσεις, το  underwriting, και τις πολιτικές καλύψεων.

Ένα βασικό στοιχείο που παραμένει ανεξιχνίαστο πόσοι ευάλωτοι στον ιό μπορεί να κολλήσουν από ένα άτομο που έχει προσβληθεί από αυτόν.

Σύμφωνα με τις μελέτες της Swiss Re o ρυθμός αναπαραγωγής θα διαφέρει ανά χώρα και θα ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι κυβερνήσεις θα εφαρμόζουν μέτρα προστασίας τα οποία θα φτάνουν μέχρι την πλήρη διακοπή επιχειρηματικών λειτουργιών και μετακίνησης στις περιοχές που έχουν σοβαρά πληγεί από τον ιό.

Τα ποσοστά θνησιμότητας στα χαρτοφυλάκια ζωής είναι δύσκολο να υπολογιστούν, τονίζουν οι αναλυτές της Swiss Re. Οι πρώτες εκτιμήσεις διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τις γεωγραφικές περιοχές και τις ηλικιακές ζώνες . Ενώ υπάρχει αριθμός ανθρώπων που συνεχίζει να μολύνεται και θα νοσήσει, αλλά επίσης κα οι περιπτώσεις ασυμπτωματικών.

Η Swiss Re σχεδιάζει να εκδώσει λίαν συντόμως έναν οδηγό underwriting  για τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένου τρόπους στήριξης για τα παρελθόντα και τρέχοντα περιστατικά μόλυνσης καθώς και ένα οδηγό για μελλοντικές πιθανές εκθέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*