insurance europe logo

Insurance Europe: Προσοχή μην κλείσουν οι χρηματαγορές της Ευρώπής

της Ελενας Ερμείδου

Την σημασία το να παραμείνουν ανοιχτές οι χρηματαγορές της Ευρώπης ανοικτές στην διάρκεια της πανδημίας Covid-19 τόνισαν σε κοινή τους επιστολή 10 επαγγελματικές ενώσεις που εκπροσωπούν εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ανταλλαγής νομισμάτων, funds και καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένου και της Insurance Europe.

Οι χρηματαγορές παρέχουν κρίσιμα στηρίγματα στην οικονομία της Ευρώπης. Αντλούν κεφάλαια, διαχειρίζονται επενδύσεις, ανοίγουν την πρόσβαση στην ρευστότητα, διαχειρίζονται τον κίνδυνο. Οι αγορές αυτές είναι δομημένες έτσι ώστε να αντέχουν υπερβολική μεταβλητότητα και την πίεση κάτω από την οποία λειτουργούν.

Το κλείσιμο των αγορών θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Ευρώπης. Ακόμα και οι φήμες για το κλείσιμο των αγορών προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις. Αυτό γιατί εν όψει μία φημολογίας,  γίνονται βήματα από ορισμένους τα οποία, όπου υπό άλλες συνθήκες

Τούτων δοθέντων οι συνυπογράφοντες καλούν τους σχεδιαστές των πολιτικών να συνυπογράψουν μία δήλωση που να αναφέρει ότι οι χρηματαγορές της Ευρώπης θα συνεχίσουν να λειτουργούν προκειμένου να αποκατασταθεί κάθε έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*