Θ. Γουργούλη, ΠΣΑΣ: Αναγκαίες οι συμπράξεις στην Υγεία εν μέσω της κρίσιμης συγκυρίας

Την ανάγκη στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας με συμπράξεις του ιδιωτικού εν μέσω της κρίσης από τις συνέπειες του κορωνοϊού αναδεικνύει στο μήνυμα της η πρόεδρος του ΠΣΑΣ, κ. Θεοδώρα Γεωργούλη.
Όπως σημειώνει “η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από περιστατικά που δεν έχουν σχέση με την πανδημία με την νοσηλεία τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία δίνουν πολύτιμη ανάσα ζωής. Παράλληλα, σημειώνει πως ο ασφαλιστικός κλάδος από την πλευρά του καλείται το επόμενο διάστημα να εργαστεί εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, γι’ αυτό που πρεσβεύει, με την μέγιστη σύνεση και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει.
Αναλυτικά, όπως επισημαίνει:
Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία μας, αισθάνομαι την ανάγκη ως ασφαλιστικός σύμβουλος – πράκτορας που υπηρετώ επί 28 χρόνια τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, να επαναλάβω την αυτονόητη αναγκαιότητα σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού φορέα. Το βάρος της διατήρησης της υγείας των πολιτών, ιδίως στην συγκυρία της πανδημίας που βιώνουμε, είναι δυσβάστακτο. Το βάρος που καλείται να επωμιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, με τις γνωστές ελλείψεις και αδυναμίες του, μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί από τον Ιδιωτικό Τομέα.  Η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από περιστατικά που δεν έχουν σχέση με την πανδημία με την νοσηλεία τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία δίνουν πολύτιμη ανάσα ζωής.

Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας – γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι δημοσίου και ιδιωτικού φορέα – είναι στην πρώτη γραμμή και μάχονται για όλους εμάς. Τους αξίζουν όχι μόνο θερμά συγχαρητήρια, αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, συμπαράσταση που πρέπει να λάβει την μορφή της πλήρους συμμόρφωσής μας με τις οδηγίες της πολιτείας.

Έτσι μόνο μπορούμε να τους προστατέψουμε και να δυναμώσουμε το έργο τους.  Εμείς οι ασφαλιστές είμαστε 24 ώρες το 24ωρο κοντά στους πελάτες μας για να τους καθοδηγούμε σωστά, ψύχραιμα και χωρίς πανικό για το πως θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα υγείας, χωρίς να επιβαρύνουμε το δημόσιο σύστημα υγείας.  Το προσεχές διάστημα, απαιτεί από τον κλάδο μας να εργαστεί εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, γι’ αυτό που πρεσβεύει, με την μέγιστη σύνεση και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.  Ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός φορέας δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν, αντιθέτως από κοινού έχουν πολλά να προσφέρουν στην μάχη κατά της πανδημίας, εμείς ως πρεσβευτές του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης, το συναισθανόμαστε στον μέγιστο βαθμό, κατανοώντας την σπουδαιότητα του ρόλου μας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*