Η ομιλία του Υπουργού Εργασίας στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (video)

του Βάιου Κρόκου

Υπέρ του Θεσμού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στο πλαίσιο της ενίσχυσης του 2ου πυλώνα τάχθηκε ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης. 

Ο κ. Βρούτσης περιέγραψε τα μελανά σημεία της οικονομίας, του ασφαλιστικού συστήματος και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εν καιρώ κρίσης. Μιλώντας για την Επαγγελματική Ασφάλιση σημείωσε πως ο σχετικός νόμος

  • εισάγεται στη Βουλή προς ψήφιση το επόμενο διάστημα αναδεικνύοντας το γεγονός πως η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: “Είναι μεγάλη ευκαιρία στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης να θέσουμε επί τάπητος όλα τα ζητήματα για ένα θεσμό που η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά πιστεύουμε. Εξάλλου, αυτήν την περίοδο (μέχρι τις 21/2) ολοκληρώνεται η ψήφιση ενός νομοσχεδίου τομή για το ασφαλιστικό, μετά από μια 12χρονη μεγάλη περιπέτεια στη χώρα μας. Δεν περικόπτονται συντάξεις, απεναντίας θα αυξηθούν μέρος αυτών”

Όπως είπε επίσης ο Υπ. Εργασίας: “Για πρώτη φορά κατατίθεται ασφαλιστικό νομοσχέδιο με πλήρη αναλογιστική μελέτη. Κάτω από τον e-ΕΦΚΑ ενοποιούνται όλοι οι φορείς – κανονική και επικουρική σύνταξη. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες εισάγουμε κάτι επίσης καινοτόμο: Ένα σύστημα που ταιριάζει και με την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων”

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση για το νέο ασφαλιστικό:

-Δεν υπάρχουν οι κλάσεις, που υπήρχαν και πριν τον νόμο Κατρούγκαλου

-Καταργείται η σύνδεση με το εισόδημα

 

Δείτε το βίντεο:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*