Πουλήστε πυροπροστασία. Δείτε το νέο

Της Ελενας Ερμείδου

Η πυροπροστασία πουλάει και από το κανάλι του bancassurance και των πρακτόρων και μεσιτών. Ποιος από τους καταναλωτές που ζητούν να ασφαλιστούν ή είναι υποχρεωμένοι να ασφαλιστούν έναντι πυρκαγιάς ξέρει θα όφειλε να έχει κάνει για να είναι σωστά καλυμμένος; Μιλώ και τις επιχειρήσεις, ιδιαιτέρως και αυτές που ανήκουν στην εφοδιαστική αλυσίδα που είναι διάσπαρτες και στημένες σε χαμηλά κατασκευαστικά πρότυπα.  Οπερ σημαίνει ότι αν επέλθει το γεγονός, καταστρέφονται καθώς μικρές.

Δεν μπορούμε όμως να τις κατηγορήσουμε και να εναποθέσουμε όλες τις ευθύνες πάνω τους.

Τι έχει κάνει η Πολιτεία, τι έχουν κάνει οι ασφαλιστικές, και τι Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για να διαδώσει την γνώση, τα πρότυπα, τα παράδειγμα ώστε να γεφυρωθεί το κενό που υπάρχει;

Koeln-Feuerwehrzufahr Κολωνία

Θα ήταν πολύ χρήσιμο η σύσταση κοινοπραξίας με στόχο την διάδοση των γνώσεων, όχι γνώσεις που τις ανακυκλώνουμε εμείς, μεταξύ μας, με την προβολή ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ασφαλιστικών προϊόντων. Αυτά δεν δουλεύουν αν δεν πληροίς τις προϋποθέσεις, ή δουλεύουν με μεγάλες απαλλαγές και εξαιρέσεις. Γνώσεις που θα έλθουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό και θα βασίζονται σε διεθνή και αναγνωρισμένα πρότυπα. Πώς άλλωστε οι ασφάλειες θα έχουν διττό ρόλο, κοινωνικό και οικονομικό. Αν μία χώρα στερείται της παιδείας, δεν μπορεί να διακριθεί για τον κοινωνικό της ρόλο, ο ένας μετά τον άλλον θα κανιβαλίζουν ότι συμβαίνει. Αν μία χώρα δεν έχει σωστή νομοθεσία και αυτή δεν εφαρμόζονται τότε δεν μπορεί να υπάρξει ούτε οικονομία, θα άγεται και θα φέρεται με διαξιφισμούς και διαβουλεύσεις του αέρα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 8 και 9 Φεβρουαρίου διεξάγεται το 1ο Συνέδριο Προστασίας Κατασκευών με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή από το ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ. Το συνέδριο αποτελεί την πιο δυναμική συνάντηση στον ευρύτερο χώρο της Πυροπροστασίας των κτιρίων και των κατασκευών, με στόχο την ενημέρωση και την ενίσχυση της δικτύωσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Φέρνει Έλληνες και ξένους ομιλητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τεχνικά και επιστημονικά θέματα, για την πυροπροστασία των κατασκευών και την προστασία, μέσω αυτών, της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. θα παρουσιασθούν προτάσεις για τη βελτίωση / συμπλήρωσή του, όπως τα κενά αναφορικά με τα ψηλά κτίρια και οι δοκιμές μεγάλης κλίμακας για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς συστημάτων προσόψεων, σε συνθήκες φωτιάς. Θα επιχειρηθεί, επίσης, αλλαγή της οπτικής αλλά και της εν γένει κουλτούρας περί Σύγχρονων Πυρασφαλών Κατασκευών.

Πόσοι από τους επιχειρηματίες ή ιδιώτες γνωρίζουν για παράδειγμα ότι στην Γερμανία για να ασφαλίσεις την περιουσία του έναντι πυρκαγιάς πρέπει να πληροίς αυστηρά πρότυπα και προϋποθέσεις που αφορούν στον σχεδιασμό, υλικά, κατασκευές, αποστάσεις, κτλ;

Να πούμε από την στήλη ότι το συνέδριο για την πυροπροστασία θα παρακολουθήσει μεταξύ άλλων η ERGO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*