Πόσο θα αυξηθούν οι επικουρικές συντάξεις;

Η αύξηση των επικουρικών συντάξεων θα είναι στα 99,5 ευρώ κατά μέσο όρο, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ως το τέλος του χρόνου και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί η αναλογιστική μελέτη, δήλωσε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε ότι στις κύριες συντάξεις έρχονται αυξήσεις για τους ασφαλισμένους από 33 έτη και πάνω, με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, μετά τις αλλαγές με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Ιανουαρίου, η Ελλάδα αποκτά ένα από τα καλύτερα ασφαλιστικά συστήματα, με απόλυτη βιωσιμότητα και απόλυτα διασφαλισμένο όσον αφορά την επάρκεια του, αλλά και την απόδοση του σε επίπεδο συντάξεων», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη και προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Το ασφαλιστικό θα ενισχύεται κάθε χρόνο με το 0,5% του ΑΕΠ, σημείωσε ακόμη ο κ. Βρούτσης. Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη ασφάλιση, είπε ότι θα καταβάλλουν μία εισφορά.