Webinar: «Η κοινωνική ασφάλιση και ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης – ευκαιρία πωλήσεων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και οικονομία, ονομάζεται «δημογραφικό». Κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι θα δουλεύουν για να στηρίζουν όσους είναι εκτός αγοράς εργασίας.

Το επόμενο διάστημα ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα θα έρθει σε ισχύ και θα στηρίζεται όχι σε έναν, αλλά σε τρεις πυλώνες ασφάλισης. Με την Πολιτεία να είναι ο επόπτης και ο ελεγκτής του νέου συστήματος, δημιουργείται ένα σύστημα, όπου ενεργό ρόλο καλείται να παίξει και η ιδιωτική ασφάλιση. Παράλληλα, ιδρύονται όλο και περισσότερα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης για τους εργαζομένους μεγάλων εταιρειών. Μπορούν αυτές οι καταλυτικές αλλαγές στο κοινωνικό σύστημα της χώρας να αποτελέσει ευκαιρία πωλήσεων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσει το insurancewebinars.gr και ο κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, MBA, M.Sc. Managing Director Prudential Β. Marghios & Partners στο επόμενο χρήσιμο webinar που διοργανώνουν τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:00 με τίτλο «Η κοινωνική ασφάλιση και ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης – ευκαιρία πωλήσεων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές».

Στο συγκεκριμένο webinar ο κ. Νικολάου θα αναλύσει τις βασικές αρχές του συστήματος κοινωνικής και επαγγελματικής ασφάλισης και θα επιδιώξει τη σύνδεσή τους με την ιδιωτική ασφάλιση και τις ευκαιρίες πώλησης που προκύπτουν.

Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, στελέχη ασφαλιστικών εταιριών, ιδιοκτήτες ασφαλιστικών επιχειρήσεων αλλά και σε νέους που έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Προσφέρεται εντελώς δωρεάν χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Χορηγών Επιμόρφωσης: ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική, GROUPAMA Ασφαλιστική, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY, AEGEAN INSURANCE, EUROCOVER INSURANCE LTD, ΠΑΝΟΡΜΟΣ και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:00 – 19:30.  

Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: (http://insuranceinnovation.gr/seminars/insurance_funds/)

Πιο συγκεκριμένα, το webinar θα δομηθεί με βάση την παρακάτω θεματολογία:

  • Περιγραφή της κατάστασης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης – Κύρια και Επικουρική Σύνταξη – Παρόν και Μέλλον
  • Περιγραφή του συστήματος Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης – Παρόν και Μέλλον
  • Σύνδεση συστημάτων με 3ο πυλώνα – Ιδιωτικής Ασφάλισης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγητή

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου είναι Γενικός Διευθυντής της Prudential Β. Marghios & Partners. Είναι Σύμβουλος Αναλογιστής και Διαχειριστής Κινδύνου (M.Sc., ΜΒΑ, Certified Trustee UK), με υποτροφία και αριστεία στον Αναλογισμό και στο Risk Management, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και πτυχίο Επιχειρησιακής Έρευνας και Marketing, πάλι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συνταξιοδοτικό ταμείο τους, μέλος των διαπραγματεύσεων για το Brexit, πιστοποιημένος Trustee με διάκριση από τη Βρετανική Αρχή για τα Επαγγελματικά Ταμεία (The Pension Regulator), μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΤΕΑΕΕΚΕ), σύμβουλος της Επενδυτικής Επιτροπής στο ΤΕΑ Προσωπικού Εταιριών Πετρελαιοειδών (ΕΤΕΑΠΕΠ), Διαχειριστής Κινδύνου σε πλήθος Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και ασφαλιστικών εταιριών, Πιστοποιημένος Διαχειριστής Επενδύσεων και Πιστοποιημένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*