Ν. Μηταράκης: Eλεύθεροι επαγγελματίες με πολλά έτη ασφάλισης θα λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις

Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα τα οποία απασχολούν το δικηγορικό κλάδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υφυπουργός Εργασίας άκουσε προσεκτικά όλες τις απόψεις και εξέφρασε την πρόθεσή του να εξετάσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, ενώ υπογράμμισε πως το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τις φορολογικές διευκολύνσεις που θα φέρει η κυβέρνηση, θα εξασφαλίσουν υψηλότερα εισοδήματα στους ασφαλισμένους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Τους ελεύθερους επαγγελματίες, που τιμωρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, εμείς θα τους στηρίξουμε με πολιτικές που θα τονώσουν και θα κινητροδοτήσουν την παραγωγική Ελλάδα. Από τις σημαντικότερες και πιο θετικές αλλαγές, που θα επέλθουν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα είναι η αποσύνδεση του ασφαλιστικού από το φορολογικό σύστημα, σύνδεση η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Αποτέλεσμα των αλλαγών που θα φέρουμε, θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με πολλά έτη ασφάλισης να λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις, καθώς το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι πιο ανταποδοτικό».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*