Πάνε για τζίρους δισεκατομμυρίων με νέες ασφαλίσεις

Της Ελενας Ερμείδου

H Hiscox βλέπει μεγάλες αλλαγές να έρχονται στην αγορά των cyber κινδύνων. Αλλα ανέμεναν άλλα συνάντησαν, ακούστηκε στο RVS – 2019.

Ξεκινά να γράφει δουλειές από το 2020, η Convex προσέλαβε 90 άτομα και 20 διευθυντές προϊόντικών γραμμών.

Τα Lloyds πάνε για να ξεφορτώσουν τα ζημιάρικα συμβόλαια τους, καθώς επανεξετάζουν τις επιδόσεις τους,

ΑΟΝ, Munich Re, και Digital Partners απέκτησαν την ‘κάρτα μέλους’ στην Insurtech UK

H εδρεύουσα στις Βερμούδες Enstar Group υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά run-off χαρτοφυλακίου αξίας 156,2 εκατ. δολαρίων υποκαταστημάτων της Munich Re Great Lakes Insurance και and HSB Engineering Insurance.στην Αυστραλία.

Η μεσιτική “Broker ED” πάει να πιάσει τζίρους δισεκατομμυρίων

Στην κανονικότητα επιστρέψει η Corporate Solutions της Swiss Re, μετά από γύρους προβλημάτων. Τα αντασφάλιστρα πάνε για μικρές αυξήσεις, θετικά τα μηνύματα για τον κλάδο.

Η AXIS Capital είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να καταστεί η πιο κερδοφόρα (αντ)ασφαλιστική επιχείρηση.

Η Beazley (αντ)ασφαλιστές των Lloyds λένε θα γράψουν παραγωγή ένα δισεκ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα μοντέλα καταστροφών της Karen Clark & Company (KCC) υπολογίζουν ότι οι συνολικές ασφαλισμένες ζημιές από τον τυφώνα Dorian στις ΗΠΑ και την Καραϊβική θα κλείσουν στα 5 δισεκ. δολάρια. Αλλοι ειδικοί μίλησαν για 10 δισεκ. ασφαλισμένες ζημιές.

Η Munich Re βλέπει να σταθεροποιούνται τα αντασφάλιστρα το 2019, βλέπει επίσης και αυξήσεις τιμών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι η πρώτη φορά οι αυξήσεις των τιμών είναι υπολογίσιμες.

Η μεσιτική αντασφαλειών Willis Re εξήγησε ότι τα κόστη και οι προμήθειες δεν υπολογίζονται ως δαπάνες για τους αντασφαλιστές, Willis Re δεν βλέπει ιδιαίτερες κινήσεις για να αλλάξει το πακέτο αμοιβών.

Γιατί τα insurtech και η τεχνολογία δεν έχουν πάρει μέρος στο ‘χορό’ των φυσικών καταστροφών. Η τεχνολογία θα δημιουργήσει μοναδικές βάσεις δεδομένων.

Βλέπει με αισιοδοξία την πορεία των αντασφαλίστρων η Hannover Re, βελτιώσεις στους όρους και προϋποθέσεις των συμβάσεων σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*