H Allianz αναπτύσσει νέο σύστημα πληρωμών μέσω blockchain

Τα δύο περασμένα έτη, μια σειρά από «mainstream» παίκτες της αγοράς εισήλθαν στον κόσμο του blockchain αναζητώντας τρόπους να βελτιώσουν την λειτουργία τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο ασφαλιστικός κολοσσός Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS)  ο οποίος πλέον αναπτύσσει ένα δικό του οικοσύστημα «token-based» με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain, για τις παγκόσμιες συναλλαγές.

Εκπρόσωπος της Allianz δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η AGCS κάνει ένα βήμα παρακάτω, διερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο το blockchain μπορεί να απλοποιήσει και να αναπτύξει διασυνοριακές ασφαλιστικές πληρωμές για τους πελάτες της. Μία ομάδα της Allianz αναπτύσσει συνεχώς ένα ηλεκτρονικό σύστημα  πληρωμών που θα βασίζεται σε τύπο νομίσματος και θα επιτρέπει μεταφορές χρημάτων χωρίς διαρροές, θα είναι πλήρως διαφανείς και άμεσες». Το «εσωτερικό νόμισμα» που αναπτύσσει η Allianz θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο σήμερα γίνονται οι μεταφορές χρημάτων και θα απευθύνεται στις θυγατρικές της Allianz παγκοσμίως.

Το νόμισμα θα έχει τη δυνατότητα να ωφελήσει τόσο την Allianz όσο και τους πελάτες της εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας, επισημαίνοντας την πληθώρα των παγκόσμιων συναλλαγών που διενεργούνται καθημερινά και τη βελτίωση που μπορεί να γίνει σε αυτές.

Με πληροφορίες από το Forbes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*