Ισχνή μείωση στις ζημιές από ανασφάλιστα ΙΧ, το πρόβλημα παραμένει

Μείωση κατά 6,39% καταγράφεται το πρώτο 6μηνο του 2019 αναφορικά με τις ζημιές που προκαλούνται σε τροχαία από ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2019 δηλώθηκαν 937 ζημιές, όταν ο αντίστοιχος αριθμός το ίδιο διάστημα το 2018 ήταν 1.001.

Το πρόβλημα των ανασφάλιστων ΙΧ παραμένει στο επίκεντρο, παρά το γεγονός πως από τον Μάιο του 2018 υπήρξε η πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της βάσης δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών.

Στα στοιχεία του φετινού πρώτου 6μηνου εμπίμπτει ίσως και η χαλαρότητα που μπορεί να διακρίνει τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέω προεκλογικής περιόδου, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και ταλανίζει κοινωνία, πολίτες και ασφαλιστικές.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Newsauto.gr, από στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα πρόστιμα του 2018 από τα συνολικά 436.653 οχήματα που είχαν εντοπιστεί και σταλεί πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους μόνο 50.000 προχώρησαν στην πληρωμή τους, όπως σημειώνει το asfalisisnet.gr

Αυτό σημαίνει, με δεδομένο ότι μπλοκάρεται η ασφάλιση του οχήματος μετά την επιβολή προστίμου για να πληρωθεί το πρόστιμο, σχεδόν 400.000 από αυτούς που πήραν πρόστιμο συνέχισαν να είναι ανασφάλιστοι.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η ΑΑΔΕ μπορεί να πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο διασταυρώσεις ανά έτος βάσει νόμου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*