Explore the World arrow with beach background

Manessis Travel: Λιγότερες καλύψεις σήμερα από ό,τι στο παρελθόν

Μιλώντας στο iw o Ανδρέας Μάνεσης, ιδιοκτήτης της Manessis Travel SA και της AMA Hotels & Villas, σαν να ήταν απέναντι από μια ασφαλιστική, παρατηρεί ότι στο παρελθόν οι καλύψεις ενός ταξιδιωτικού γραφείου ήταν περισσότερες και το κόστος αυτών χαμηλότερο.

Συνέντευξη στην Ελενα Ερμείδου

Βλέπετε ότι οι καλύψεις των προγραμμάτων που σας παρέχουν οι ασφαλιστικές ή οι μεσίτες ασφαλίσεων πληρούν τις ανάγκες σας ως ταξιδιωτικού γραφείου/πρακτορείου; Αν μιλούσατε τώρα με έναν ασφαλιστή, τι θα επιλέγατε να του ζητήσετε να προσθέσει ή να διορθώσει στα προγράμματά του;

Στο παρελθόν, οι καλύψεις ήταν περισσότερες και το κόστος του ασφαλιστηρίου στο ταξιδιωτικό πακέτο ήταν λογικό. Επίσης, πολύ σημαντικό ήταν ότι στο παρελθόν εάν ένας πελάτης έδινε προκαταβολή για αγορά πακέτου ή εξόφληση και τελικά δεν μπορούσε να ταξιδέψει για λόγους υγείας, έπρεπε να προσκομίσει χαρτί γιατρού και μπορούσε να πάρει αποζημίωση έως και 500 ευρώ κατ’ άτομο.

Τώρα, πλέον, επειδή έχουν αλλάξει κατά πολύ οι συνθήκες και οι καλύψεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ο πελάτης δικαιούται αποζημίωση μόνο εάν νοσηλεύεται κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ταξιδιού (ανάλογα με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχει η κάθε τουριστική εταιρεία).

Θα επιλέγαμε, λοιπόν, να προστεθεί αποζημίωση στο ταξιδιωτικό πακέτο σε περίπτωση ασθένειας ή νοσηλείας, με πιστοποιημένα παραστατικά και ασφαλιστική κάλυψη, με περισσότερες παροχές στους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Ποιες πιστεύετε ότι είναι σήμερα οι πιο απαραίτητες καλύψεις για τον εισερχόμενο και τον εξερχόμενο τουρισμό;

Ορισμένες από τις απαραίτητες καλύψεις για τον εισερχόμενο και τον εξερχόμενο τουρισμό είναι η αστική ευθύνη, η νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα ή ασθένεια, η επείγουσα αερομεταφορά, η ασφάλιση θανάτου ή μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα, τα έξοδα επαναπατρισμού.

Πιστεύετε ότι το οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον επηρεάζει την ανάπτυξη του τουρισμού, παράπλευρα και τον κλάδο των ασφαλειών;

Σαφέστατα επηρεάζεται η ανάπτυξη του τουρισμού. Ο τουρισμός είναι μια πολύ «ευαίσθητη» βιομηχανία, η οποία επηρεάζεται θετικά ή αρνητικά ανάλογα με την περίσταση, και ορισμένες από τις θετικές επιπτώσεις είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος, η περιφερειακή ανάπτυξη, η δημιουργία ή βελτίωση των έργων υποδομής και η ανάπτυξη του πολιτισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*