Πρόσοψη γραφείου της Generali

Δια χειρός Google ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Generali!

Τι προβλέπει η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας των δυο ομίλων

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Από την Googleθα «περάσει» ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Generali, αφού ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος υπέγραψε συμφωνία στρατηγικης συνεργασίας με τον αμερικανικό κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας, με στόχο την δημιουργία προηγμένων προϊόντων για τους εταιρικούς πελάτες αλλά και το δίκτυο λιανικής και τον μετασχηματισμό του μοντέλου εξυπηρέτησης πελατών της Generali.

Hσυνεργασία των δυο εταιρειών θα ξεκινήσει από την Ιταλία και θα επεκταθεί ώστε οι συνέργειες να διαχυθούν σε ολόκληρο τον όμιλο της Generali διεθνώς. Υπενθυμίζεται ότι η Generali πρόσφατα δήλωσε ότι θα επενδύσει περί το 1 δις. ευρώ σε πρωτοβουλίες για προώθηση της καινοτομίας και των ψηφιακών τεχνολογιών, στο πλαίσιο του τριετούς επιχειρηματικού της σχεδίου που έχει ορίζοντα το 2021.

Ως μέρος της συμφωνίας με την Google, η Generali θα δημιουργήσει ένα εργαστήριο τεχνολογίας σε συνεργασία με την Google Cloud που θα στεγαστεί στο «Πάρκο Καινοτομίας» της ιταλικής ασφαλιστικής (στο Mogliano Veneto).  Το εργαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως «αγωγός» για την αξιοποίηση των επιτευγμάτων της τεχνολογίας από τους πελάτες της Generali, με μεταφορά τεχνογνωσίας από τους εξειδικευμένους μηχανικούς της GoogleCloud.

Η Generaliθα δημιουργήσει επίσης μια νέα πανευρωπαϊκή πλατφόρμα κινητικότητας για διασυνδεδεμένες συσκευές και υπηρεσίες, αρχής γενομένης από την αγορά της Ιταλίας. Η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει επίσης ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των αρμόδιων στελεχών της Generali στις νέες τεχνολογίες, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση.

Όπως δήλωσε ο Marco Sesana, επικεφαλής της GeneraliΙταλίας, «Συνδυάζοντας τις δεξιότητές μας με αυτές της Google, θα αναπτύξουμε ασφαλιστικές λύσεις με καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες. Θέλουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένη εμπειρία στους ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Cloud Thomas Kurian σημείωσε από την πλευρά του ότι «Η Generaliδείχνει τον δρόμο για τον μετασχηματισμό της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Ιταλία και στην Ευρώπη και είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος της διαδρομής τους. Δουλεύοντας μαζί για την επίλυση επιχειρησιακών προβλημάτων, αξιοποιώντας τα stateofthe εργαλεία έξυπνης συνεργασίας της Google και τις εφαρμογές machinelearningπου διαθέτει, βοηθάμε τη Generaliνα επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και να βελτιώσει την πελατειακή εμπειρία».