“Πρέπει να  βγάλω τα προς το ζην!”

Τι απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της AIG, Brian Duperreault, για το ύψους 21 εκατ. δολαρίων πακέτο αποδοχών του, που εγκρίθηκε μόλις από το 55% των ψηφισάντων στην ΓΣ της αμερικανικής ασφαλιστικής

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού ασφαλιστικού ομίλου AIG, Brian Duperreault,όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την «χλιαρή» έγκριση του παχυλού πακέτου αποδοχών του (21 εκατ. δολάρια για το 2018), αφού μόνο το 55% των ψηφισάντων στη ΓΣ της εταιρείας ψήφισαν θετικά.  «Πρέπει να βγάλω κι εγώ τα προς το ζην !» είπε  και πρόσθεσε: «Καθώς οι επιδόσεις της AIG θα βελτιωθούν, τότε θα δούμε πώς θα είναι η ψηφοφορία τον επόμενο χρόνο».

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία δεν είχε δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά το χαμηλό ποσοστό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Duperreault, πολλώ δε μάλλον αν ληφθεί υπόψη ότι κατά μέσο όρο τα ποσοστά αποδοχής διαμορφώνονται στο 90%. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, οι επιδραστικές εταιρείες συμβούλων International Shareholder Services και Glass Lewis είχαν εισηγηθεί στους μετόχους της AIGνα καταψηφίσουν τα πακέτα αποδοχών των υψηλόβαθμων στελεχών, επιχειρηματολόγωντας ότι είναι υπερβολικά γενναιόδωρα σε σχέση με τις επιδόσεις του ομίλου.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, τα αποτελέσματα της AIG εμφάνισαν βελτίωση ύστερα από σειρά ζημιογόνων χρήσεων. Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, ενώ οι δραστηριότητες underwritingτου κλάδου γενικών ασφαλίσεων κατέγραψαν κέρδη για πρώτη φορά από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008. Η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 14% από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου (6 Μαϊου).

Τον Απρίλιο, η AIG είχε ανακοινώσει ότι θα «εξέταζε σε βάθος» τις αποδοχές των στελεχών, μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2018, κατά την οποία το 62% των μετόχων ενέκρινε το «πακέτο» των 43,1 εκατ. δολαρίων που έλαβε ο κ. Duperreault όταν ανέλαβε τα ηνία της AIGτον Μάιο του 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*