Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στην ΕΑΕΕ

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την κάλυψη της κενής θέσης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση του προέδρου της, κ. Δούκα Παλαιολόγου.

Αναλυτικότερα όπως είχε ήδη αναφέρει το iw με δημοσίευμα του ο κ. Μίνος Μωυσής εκλέχθηκε μέλος του δ.σ της ΕΑΕΕ και ο κ. Γιάννης Αθανασίου, ως μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΑΕΕ. 

Ο κ. Μίνος Μωυσής, προαλείφεται και για νέος πρόεδρος της Ένωσης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις προθέσεις της ίδιας της αγοράς, αλλά και από τον ίδιο τον κ. Μωυσή, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται να αφιερώσει σημαντικό μέρος του χρόνου του για τα κοινά της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Όπως και να έχει, οι ασφαλιστές θα γνωρίζουν ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρός τους το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης, οπότε και θα συνεδριάσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης με τη νέα του σύνθεση, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Θεωρείται βέβαιο ότι στη συνέχεια, εφόσον ο κ. Μωυσής εκλεγεί νέος Πρόεδρος, θα θελήσει να συζητήσει με τη διοίκηση της Ένωσης, τόσο για τα προβλήματα του κλάδου, όσο και για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ένωση ώστε να επιτύχει την επίλυσή τους. 

Βασικότερο θέμα συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει το ζήτημα της εποπτείας, και ειδικότερα το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Επ.Ε.Ι.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και για την ίδρυση του Εγγυητικού Κεφαλαίου κλάδου Ζωής.

Η Ένωση, και κατ΄ επέκταση τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, ευελπιστούν ότι ο κ. Μωυσής θα καταφέρει να λιώσει τον «πάγο» μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και υπουργείου Οικονομικών, ανακτώντας επικοινωνία με τον υφυπουργό, κ. Φίλιππο Σαχινίδη, ώστε πολιτεία και αγορά να ανοίξουν έναν γόνιμο διάλογο για τη συζήτηση μιας σειράς κρίσιμων θεμάτων, όπως αυτό της εποπτείας και γενικότερα της εξυγίανσης της ασφαλιστικής βιομηχανίας, της Ασπίς Πρόνοια και των ασφαλισμένων της, της αποτίμησης των ομολόγων, της Solvency II, κ.α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*