Νέος αντιπρόεδρος της Insurance Europe o Frederic de Courtois

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Γαλλο-αυστριακό δίδυμο στην ηγεσία της Insurance Europe: Έναν χρόνο μετά την εκλογή του Αυστριακού Andreas Brandstetter, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου UNIQA στην ηγεσία της Ένωσης των (αντ)ασφαλιστικών εταιρειών της ΕΕ, ήρθε ο Γάλλος Frederic de Courtois, Γενικός Διευθυντής της Generali (και στενός συνεργάτης του διευθύνοντος συμβούλου, επίσης Γάλλου Philippe Donnet) να τον πλαισιώσει με την εκλογή του ως αντιπροέδρου (που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Insurance Europe στο Βουκουρέστι) με τριετή θητεία.

Ο κ. de Courtois ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην ασφαλιστική βιομηχανία το 1993 και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (19 χρόνια) στην ΑΧΑ, όπου θήτευσε σε σειρά υψηλόβαθμων θέσεων (διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής θυγατρικής AXA Assicurazioni, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην ΑΧΑ Ιαπωνίας και στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων στην Ασία AXA Asia P&C κ.α.)

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Frederic σε αυτή την σημαντική θέση…Φέρνει μαζί του την πλούσια εμπειρία του από τον ασφαλιστικό κλάδο και προσβλέπω σε στενή συνεργασία μαζί του», δήλωσε ο κ. Brandstetter. O ίδιος ευχαρίστησε επίσης και τον προκάτοχο του κ. de Courtois στην αντιπροεδρία της Insurance Europe, τον Σουηδό Torbjörn Magnusson, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ομίλου Sampo Insurance, για το έργο που επιτέλεσε τα τελευταία έξι χρόνια, το οποίο επικεντρώθηκε στον κλάδο των νέων τεχνολογιών και το πώς αυτές επηρεάζουν τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο κ. de Courtois σχολίασε ότι «η εκλογή μου στη θέση του αντιπροέδρου της Insurance Europe αποτελεί μεγάλη τιμή και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω την ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία που συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία και την κοινωνία. Θα εργαστώ σκληρά για να διασφαλίσω ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον για τις ασφαλιστικές συνάδει με το επιχειρηματικό τους μοντέλο, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να παράγουν τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους πελάτες τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*