Marsh: Αύξηση 3% στα ασφάλιστρα παγκοσμίως το α΄τρίμηνο του 2019

Τα μέσα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 3% την περίοδο του πρώτου τριμήνου του 2019 σύμφωνα με την έκθεση «Global Insurance Market Index» που δημοσίευσε η Marsh LLC χθες Πέμπτη.

Το ποσοστό αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που ξεκίνησε η έρευνα, δηλαδή το έτος 2012. Παράλληλα αποτελεί το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο μέσης αύξησης τιμών, σύμφωνα με τη Marsh.

Το συγκεκριμένο ποσοστό, το τέταρτο τρίμηνο του 2018 ήταν 2,1% και 0,9% το πρώτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Τα ασφάλιστρα περιουσίας αυξήθηκαν κατά 4,7% σε μέσο όρο παγκοσμίως, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο από εκείνο που καταγράφηκε τα προηγούμενα τέσσερα τρίμηνα,.

Στη σχετική έκθεση η Marsh, αναφέρει πως «τα ποσοστά επί των ακινήτων αυξήθηκαν παγκοσμίως κάθε τρίμηνο, έπειτα από τα καταστροφικά γεγονότα το τέταρτο τρίμηνο του 2017». Τα ασφάλιστρα ατυχημάτων σημείωσαν πτώση 0,7% κατά μέσο όρο, συνεχίζοντας την πορεία που διαγράφουν από το 2013, ενώ στον κλάδο χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών ασφαλίσεων καταγράφηκε ανοδική τροχιά, σε ποσοστό 5,6%.

Οι ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση 1,1%, το Ηνωμένο Βασίλειο 2,9% και η ηπειρωτική Ευρώπη 2%.

Τα ασφάλιστρα ακινήτων στις ΗΠΑ,τονίζει η έκθεση της Marsh,  αυξήθηκαν κατά 4% και πλέον αυξάνονται κάθε τρίμηνο από τα τέλη του 2017, σύμφωνα με την έκθεση.

Με πληροφορίες από το businessinsurance.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*