Ά. Τρύφων: Με διαφοροποιημένη λύση στο cyber

Όσο μεγαλώνει η «όρεξη» των χάκερς για επιθέσεις τόσο ανοίγει η «όρεξη» των ασφαλιστών για τον επαναπροσδιορισμό του ρίσκου και την ανάληψη κινδύνων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ, όπως μας λέει σε συνέντευξή της στο iw η Άννυ Τρύφων, CEO της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις των επιχειρήσεων από τη χρήση του Διαδικτύου, έχει να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση κενών ασφαλείας, παρέχοντας τη δυνατότητα σπονδυλωτής διαμόρφωσης πλάνου δράσεων proactive και reactive αντιμετώπισης.

στην Έλενα Ερμείδου

  • Τα cyber χτυπήματα πολλαπλασιάζονται και γίνονται όλο και πιο έντονα. Οι μικρές ή οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές που χρειάζονται περισσότερο cyber ασφάλιση;

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για όλους μας σήμερα είναι η αποθήκευση και η επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων. Οφείλουμε να τα διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας αφενός τις γνώσεις που μας δίνουν και προστατεύοντάς τα αφετέρου από οποιαδήποτε μορφή παραβίασης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πιθανότητα παραβίασης δεδομένων είναι 1 στις 4, σε αντίθεση με την αναλογία που αφορά άλλους ασφαλιστικούς κινδύνους. Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη παράνομη δραστηριότητα παγκοσμίως, είτε πρόκειται για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, είτε για πρόκληση βλάβης στη φήμη και την εικόνα των εταιρειών, είτε ακόμη και για απόκτηση έμμεσης πρόσβασης σε επιχειρηματικούς συνεργάτες.

Μας αφορά όλους, και τις μικρές εταιρείες και τις μεγάλες. Αυτό που χρειάζεται να έχουν οι επιχειρήσεις κατά νου σήμερα είναι ότι το οικονομικό κόστος από μια κυβερνοεπίθεση είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το κόστος για τη θωράκισή της.

H πιθανότητα παραβίασης δεδομένων είναι 1 στις 4, σε αντίθεση με την αναλογία που αφορά άλλους ασφαλιστικούς κινδύνους

  • Είναι έτοιμη η αγορά να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους; Ουσιαστικά, μιλάμε ακόμη και για διακοπή όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας αν συμβεί ένα μεγάλο χτύπημα παγκοσμίου βεληνεκούς…

Καθώς η τεχνολογία προχωράει, οι επιχειρήσεις είναι σημαντικό να προσαρμόζονται συνεχώς. Νέοι κίνδυνοι προκύπτουν συνεχώς σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των δεδομένων, κίνδυνοι που δεν τους γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή.

Έρευνες έχουν καταγράψει ότι το 65% των οργανισμών θεωρεί ότι οι επιθέσεις είναι πιο προηγμένες και παρακάμπτουν υφιστάμενους μηχανισμούς αντιμετώπισης, ενώ το 46% ανακάλυψε τυχαία την παραβίαση της ασφάλειάς του.

Πλέον, οι επιχειρήσεις αναζητούν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατευθούν από τους κινδύνους του Διαδικτύου. Εμείς, στην ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ, θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε διαρκώς τους συνεργάτες και πελάτες μας σχετικά με τη νέα τάξη πραγμάτων στο ψηφιακό περιβάλλον, τους κινδύνους που απειλούν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και τους τρόπους προστασίας από τους κυβερνοκινδύνους.

Λύσεις υπάρχουν και διαρκώς εξελίσσονται, ώστε πλέον οι επιχειρήσεις να μπορούν να προστατευθούν σε μεγάλο βαθμό, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες διαδικασίες και ελέγχους και ταυτόχρονα θέτοντας σε ισχύ υπάρχουσες τεχνολογίες.

  •  Δεδομένου του ότι ο κίνδυνος ακόμη δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς από τις ασφαλιστικές, δεν έχει γίνει, όπως ακούγεται, ένα ολοκληρωμένο underwriting, πού βρίσκεται σήμερα η αγορά, τι καλύψεις υπάρχουν;

Η ασφαλιστική αγορά, όπως προείπαμε, προσαρμόζεται συνεχώς. Κάθε νέο, μεγάλου βεληνεκούς συμβάν επαναπροσδιορίζει αφενός το “risk appetite” της και αφετέρου τις λύσεις που παρέχει. Αποκτώντας νέες εμπειρίες, αλλά και δεδομένα, θα συνεχίζει να επανασχεδιάζει λύσεις και υπηρεσίες που να απαντούν αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις.

Μια τέτοια πρωτοποριακή υπηρεσία δημιουργήσαμε στην ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ, μένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις με τη χρήση του Διαδικτύου. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει πλήρη κάλυψη από τους πιθανούς κινδύνους, προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση πιθανών κενών ασφαλείας, μέσω αποκλειστικής συνεργασίας με εξειδικευμένους συμβούλους. Αυτό που διαφοροποιεί μάλιστα τη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα σπονδυλωτής διαμόρφωσης πλάνου δράσεων για proactive και reactive αντιμετώπιση, καθώς και επιλογής μέρους ή του συνόλου των προτάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Αποτελείται από τρεις ενότητες, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη πρόταση, τόσο στο επίπεδο της μελέτης, της εκτίμησης και της επίλυσης των κενών ασφαλείας, όσο και στο επίπεδο της ασφαλιστικής κάλυψης και της διαχείρισης συμβάντων. Απαντά, επίσης, με αποτελεσματικό τρόπο στις απαιτήσεις του νέου κανονισμού GDPR, που τέθηκε σε εφαρμογή πανευρωπαϊκά από τις 25 Μαΐου 2018.

Ανάλογα, λοιπόν, με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, υπάρχει η ευελιξία να επιλεγεί μία ή περισσότερες από τα αντίστοιχες ενότητες-υπηρεσίες. Στην ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ έχουμε πλήρη αντίληψη του πόσο σημαντική είναι η προσαρμογή της υπηρεσίας στις ανάγκες του πελάτη με τη συνδρομή του μεσίτη, και αυτήν προάγουμε.

Δεν μπορεί κανείς να απομονώσει χώρες στο Διαδίκτυο, είναι ένας παγκόσμιος ιστός

  • Πωλούνται ξεχωριστά αυτά τα προγράμματα; Ή σε συνδυασμό με άλλες καλύψεις περιουσίας;

Η παγκόσμια αγορά του cyber insurance διαμορφώνεται συνεχώς. Ξεκίνησε ως μια μεμονωμένη κάλυψη και σιγά σιγά, καθώς αυτοματοποιείται όλο και περισσότερο ο κόσμος γύρω μας, ακόμα και τα υφιστάμενα προγράμματα ενσωματώνουν όλο και περισσότερο την κάλυψη από κινδύνους cyber.

Στην ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ σχεδιάζουμε τις κατάλληλες λύσεις στα μέτρα των πελατών μας, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες τους.

Οι επιθέσεις είναι πιο προηγμένες και παρακάμπτουν υφιστάμενους μηχανισμούς αντιμετώπισης

  •  Ξέρετε επιχειρήσεις στην Ελλάδα που να έχουν αντιμετωπίσει μεγάλα χτυπήματα; Ποιοι κλάδοι κινδυνεύουν περισσότερο; Έχουν δοθεί αποζημιώσεις;

Όλο και πυκνώνουν τα περιστατικά ηλεκτρονικού εγκλήματος στις ελληνικές επιχειρήσεις. Εξάλλου, δεν μπορεί κανείς να απομονώσει χώρες στο Διαδίκτυο, είναι ένας παγκόσμιος ιστός, όπου δεν υπάρχουν σύνορα.

Οι ζημιές έχουν δείξει ότι όλες οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν, στον βαθμό που η δραστηριότητά τους εξαρτάται από το Διαδίκτυο και τα συστήματα.

Εμείς είμαστε πάντα δίπλα στους πελάτες μας, προσφέροντάς τους proactive λύσεις, για να θωρακίσουν αποτελεσματικά την επιχείρησή τους, και εν συνεχεία να αποζημιωθούν σωστά σε περίπτωση ζημιάς, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δραστηριότητά τους.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*