Οι διαμεσολαβητές «με μια φωνή»: Εθνική Συνδιάσκεψη στις 18 Μαΐου

του Βάϊου Κρόκου

Μια συντονισμένη προσπάθεια, εν μέσω έντονων προκλήσεων για τον κλάδο, πραγματοποιείται στις 18 Μαϊου. Πρόκειται για την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια και εκπροσώπων των Σωματείων όλης της χώρας.

Με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά οι εκλεγμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα έχουν την ευκαιρία να εκπέμψουν συντονισμένα και με ενιαία φωνή τις θέσεις τους γύρω τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου.

Η Συνδιάσκεψη αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην περαιτέρω ανάδειξη του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συνδιοργανώνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας (που είχε την πρωτοβουλία), τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Πειραιά και Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Θα συμμετάσχουν όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που συντελούν στα διοικητικά συμβούλια των Επιμελητηρίων της χώρας καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων του κλάδου που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και έχουν ρόλο και συμβολή στην εξέλιξη του επαγγέλματος και την στήριξη των μελών του, με απώτερο στόχο την πανελλήνια δικτύωση του κλάδου.

Συνεχείς οι προσπάθειες

Σημαντικές ήταν, υπενθυμίζεται, οι πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το τελευταίο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις σε Επιμελητήρια της χώρας. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είχαν εκ νέου την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οδηγία IDD και τη νέα νομοθεσία για την ιδιωτική ασφάλιση.

Η ανακοίνωση του ΕΕΑ

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα επιμελητήρια της χώρας  με την συμμετοχή των εκπροσώπων των Σωματείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Διοργανώνεται από τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας,  Θεσσαλονίκης,  Πειραιά με την στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και στόχος είναι να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Η Συνδιάσκεψη αποσκοπεί στην πανελλήνια δικτύωση του κλάδου,  την απόκτηση ενιαίας παρουσίας και την διαμόρφωση κοινών χειρισμών στα  θέματα που τον αφορούν.

Καθοριστικός είναι και ο ρόλος των Σωματείων τα οποία θα έχουν την αρωγή των Επιμελητηρίων στο να αναπτύξουν δράσεις αυτόνομες και πανελλαδικές και να διασυνδεθούν ισχυρά μεταξύ τους συντελώντας στην εξέλιξη του κλάδου.

Η Συνδιάσκεψη θα αποτελέσει την απαρχή στο να  δημιουργηθεί  μια νέα βάση στην παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στις εξελίξεις που σχετίζονται με το επάγγελμα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που δρομολογούνται, θα έχει ο επιμελητηριακός θεσμός. Τα κατά τόπους επιμελητήρια θα συντελέσουν σε συνεργασία με τα Σωματεία να δημιουργηθεί ο δίαυλος συνεργασίας, πληροφόρησης, ενημέρωσης, ενιαίας δράσης και των άλλων παραμέτρων που θα ενισχύσουν την συσπείρωση του κλάδου  ο οποίος τα τελευταία χρόνια με συντονισμένες προσπάθειες και δράσεις έχει αναδειχθεί σημαντικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση ενισχύει και η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα διοικητικά συμβούλια των Επιμελητηρίων, γεγονός που συμβάλλει στην ανάδειξη του κλάδου.

Οι δράσεις των Επιμελητηρίων και η στενή συνεργασία των πανελλήνιων Σωματίων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ΠΟΑΔ – ΠΣΑΣ – ΠΣΣΑΣ – ΣΕΜΑ, στο πλαίσιο της ΕΑΔΕ, αλλά και η σημαντική δραστηριότητα των τοπικών , ανά νομό ή περιφέρεια, Σωματείων αποτέλεσε και θα συντελέσει καθοριστικό παράγοντα για την πρόοδο του κλάδου.

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ακόμα πιο αποτελεσματική υποστήριξη των θεμάτων που αφορούν τον κλάδο.  Θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυσή του και την παρεμβατικότητά του και στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης, και προς την Πολιτεία.

Διαβάστε: To ΕΕΑ στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για την IDD

Επίσης: Η διοίκηση του Ε.Ε.Α. στο Επιμελητήριο Αργολίδας ενημέρωσε για την IDD

Αναβαθμισμένες είναι επίσης και οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου μέσω διαδικτύου το τελευταίο χρόνο, κάτι που πρωτοξεκίνησε το 2015 με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Επιμελητηρίου (e-chamber)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*