Χρήστος Κώνστας

Eκδόθηκε η “καλή” Κοινή Υπουργική Απόφαση, κρύβουν τις οδυνηρές “λεπτομέρειες”

του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Χωρίς να έχουν εκδοθεί οι εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις που περιορίζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των δικαιούχων “προστασίας” και χωρίς να έχει κατασκευαστεί η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα των τραπεζών που θα αξιολογεί τους δανειολήπτες, η κυβέρνηση έσπευσε να δημοσιεύσει χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει την επιδότηση της δόσης των στεγαστικών δανείων των ελάχιστων επιλέξιμων δανειοληπτών.

Η έκπληξη που έκρυβε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Δραγασάκη-Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου, ορίζει ότι για τα αμιγώς στεγαστικά δάνεια ιδιωτών που θα επιλεγούν απο την πλατφόρμα, τα ποσοστά επιδότησης της δόσης θα κυμαίνονται από 20% (και όχι 15%) έως και 50% (όχι 90%) ανάλογα με την εισοδηματική κατάσταση του νοικοκυριού. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μικρότερη είναι η επιδότηση.

Ειδικά για τα επιχειρηματικά δάνεια, με υποθήκη την πρώτη κατοικία, το ποσοστό θα είναι πάντα το ίδιο και θα αντιστοιχεί στο 1/3 της νέας δόσης του ρυθμισμένου δανείου.

Περισσότερα στο Banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*