Τα αρνητικά ακούγονται τα θετικά φαίνονται

Ο κλάδος μάς έχει συνηθίζει περισσότερο σε αρνητικά νέα και λιγότερο σε θετικά. Οταν λέω αρνητικά εννοώ την γρίνια και ενίοτε την απογοήτευση. Τα θετικά που ακούμε, αυτά περιστρέφονται γύρω από το τζίρο και την παραγωγή, και τα περισσότερα έχουν μείνει στα λόγια, αν ρίξουμε μία ματιά στα αποτελέσματα που έδωσε στην δημοσιότητα πρόσφατα η ΕΑΕΕ.

της Ελενας Ερμείδου

Αν δεν υπάρχουν έργα, ‘υπογραφές’ που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ακόμα και τα θετικά ξεχνιώνται. Οσο για τα αρνητικά μένουν μόνο τα σχόλια, άλλωστε ορισμένοι από το κλάδο αρέσκονται στα κουτσομπολιά. Χάνεται έτσι ο χρόνος για το θετικό. Δεν λέω καμία φορά είναι χρήσιμα και αυτά αλλά με μέτρο γιατί κυκλοφορούν και fake news.

Χτες, υπήρξε κάτι το οποίο σφραγίστηκε λόγω έργου ως θετικό. Δεν το δήλωσε ένας, δεν σχολίασαν δύο, δεν έγραψαν δύο τρεις, Απεφάνθη και έγραψε η ΕΕ.

Μία εταιρεία ασφαλιστική διαμεσολάβησης από την Ελλάδα κατόρθωσε να πάρει την υψηλότερη βαθμολογία στην ΕΕ στο πρόγραμμα Horizon 2020 και να πάρει χρηματοδότηση. Μόνη της δεν ήταν, συναγωνίστηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές εταιρείες.

Είχε την εμπειρία. Βάδισε στο άγνωστο αλλά με όραμα, σχέδιο και στόχο. Ετοιμάζεται να βγάλει νέο μοντέλο στην αγροτική ασφάλιση με το πρόγραμμα Beacon ή κατά τα δικά μας φάρος, και να το παραδώσει ελεύθερα προς χρήση σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Θα δημιουργήσει μία δεξαμενή ασφαλειών στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ασφαλιστικές και να μοιράζεται ο κίνδυνος.

Το νέο μοντέλο θα αλλάξει το τρόπο που τιμολογούνται οι αγροτικές ασφαλίσεις με αποτέλεσμα να πέσουν οι τιμές. Θα έχει την δυνατότητα ακόμα και ένα χωράφι να έχει την δική του μελέτη βάσει του ιστορικού.

Αυτό θα πει καινοτομία. Να μην υπάρχει προηγούμενο. 

Και, όχι μόνο ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης θερμοκηπίων. Και έπονται και άλλα.

Η μία κίνηση συμπληρώνει την άλλη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*