Ασφαλιστικά προγράμματα ζωής από την Ιντερσαλόνικα

Ο ασφαλιστικός όμιλος Ιντερσαλόνικα δημιούργησε προγράμματα ασφαλίσεων, που παρέχουν στον ασφαλισμένο τη δυνατότητα επιλογής των υπηρεσιών, που ανταποκρίνονται στις δικές του ανάγκες. Οι επιλογές των βασικών ασφαλιστικών καλύψεων είναι οι εξής:

· Ισόβια Ασφάλιση με ισόβια πληρωμή ασφαλίστρων:
Καλύπτει νοσοκομειακές και ιατροφαρμακευτικές καλύψεις ισοβίως και παρέχει σοβαρή αποζημίωση σε περίπτωση αποβίωσης. Στην περίπτωση του θανάτου του ασφαλισμένου, καταβάλλεται στους δικαιούχους το ασφαλισμένο κεφάλαιο (που αυτοί επιλέγουν με την αίτηση ασφάλισης) και τα μέχρι τη στιγμή εκείνη συσσωρευμένα μερίσματα από τη συμμετοχή του προγράμματος στα κέρδη της εταιρίας. 

· Ισόβια Ασφάλιση με πρόσκαιρη πληρωμή ασφαλίστρων:
Ισχύει ότι και στην «ισόβια ασφάλιση με ισόβια πληρωμή ασφαλίστρων » με τη διαφορά ότι η πληρωμή ασφαλίστρων είναι πρόσκαιρη και σταματάει μετά κάποια χρόνια που θα επιλέξει ο ασφαλισμένος με την αίτηση ασφάλισης και φυσικά η απόδοση των συσσωρευμένων μερισμάτων θα είναι μειωμένη ανάλογα με τη διάρκεια πληρωμής.
 
· Πρόσκαιρη ασφάλιση θανάτου.
Προτείνεται σε όσους θέλουν να προστατέψουν τους αγαπημένους τους σε περίπτωση θανάτου από ατύχημα ή από ασθένεια κληρονομώντας τους το ποσό που έχουν επιλέξει με την αίτηση ασφάλισης, χωρίς να τους ενδιαφέρει η επένδυση και σε όσους ενδιαφέρονται για την ασφάλιση της υγείας της δικής τους ή και της οικογένειάς τους με ένα μη επενδυτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα και η πρόσκαιρη ασφάλιση θανάτου τους προσφέρει την οικονομική βάση για τις πλούσιες νοσοκομειακές και ιατροφαρμακευτικές καλύψεις. Στην περίπτωση του θανάτου του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της ασφάλισης, καταβάλλεται στους δικαιούχους το ασφαλισμένο κεφάλαιο. Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος ζει στη λήξη της διάρκειας της ασφάλισης, δεν δικαιούται καμίας αποζημίωσης ή επιστροφής ασφαλίστρων. Η διάρκεια της ασφάλισης μπορεί να είναι από ένα έτος έως ισοβίως.

· Πρόσκαιρη ασφάλιση θανάτου αποπληρωμής δάνειο:
Προτιμάται από όσους έχουν την υποχρέωση πληρωμής ενός στεγαστικού ή άλλου δανείου, για την εξασφάλιση της αποπληρωμής του στην περίπτωση του θανάτου τους από ατύχημα ή ασθένεια, ώστε η απώλειά τους να μην επιβαρύνει και οικονομικά την οικογένεια τους.

· Μικτή ασφάλιση ενός ατόμου με συμμετοχή στα κέρδη:
Η ασφάλιση αυτή αποτελεί επένδυση για τον ίδιο τον ασφαλισμένο που θέλει να συγκεντρώσει ένα ποσό για την πραγματοποίηση των ονείρων ή των επιθυμιών του τη χρονική στιγμή που ο ίδιος θα επιλέξει και επιπλέον αποζημίωση στην οικογένειά του αν επέλθει ο θάνατος, από ατύχημα ή ασθένεια, πριν τη λήξη της ασφάλισης.

Η ασφαλιστική εταιρία θα πληρώσει το ασφαλισμένο κεφάλαιο και τα συσσωρευμένα μερίσματα:
o Στον ίδιο τον ασφαλισμένο εφόσον ζει στη λήξη.
o Στους δικαιούχους σε περίπτωση θανάτου του.

· Μικτή ασφάλιση δύο ατόμων με συμμετοχή στα κέρδη:
Ισχύει ότι και στη μικτή ασφάλιση μίας κεφαλής, με τη διαφορά ότι ασφαλίζονται δύο άτομα με ένα ασφαλιστήριο, τα οποία έχουν ένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους (σύζυγοι, αδέλφια, συνέταιροι κ.λ.π.) και με το προνόμιο να ασφαλισθεί ο καθένας με όποια συμπληρωματική κάλυψη επιθυμεί, χωρίς να είναι υποχρεωτική και για τον άλλο.
Στην λήξη της ασφάλισης καταβάλλεται το ασφαλισμένο κεφάλαιο και τα συσσωρευμένα μερίσματα από τη συμμετοχή στα κέρδη της εταιρίας στους ίδιους τους ασφαλισμένους εφόσον ζουν, ενώ σε περίπτωση θανάτου του ενός στον έτερο και στην περίπτωση θανάτου και των δύο στους δικαιούχους.

· Μικτή ασφάλιση παιδιού με συμμετοχή στα κέρδη:
Αποτελεί την επιλογή του γονιού που επιθυμεί να προγραμματίσει και να σιγουρέψει τις σπουδές ή την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού του. Συνδυάζεται με την συμπληρωματική κάλυψη Α.Π.Α.Σ., για να συνεχισθεί το πρόγραμμα ασφάλισης με τη βασική ασφάλιση ζωής ακόμη και στην περίπτωση του θανάτου ή της μόνιμης ολικής ανικανότητας του συμβαλλομένου.

· Ατομικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με επιστροφή ασφαλίστρων σε περίπτωση θανάτου και με συμμετοχή στα κέρδη: Με το ατομικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα η εταιρία πληρώνει στον ασφαλισμένο, εφόσον ζει κατά την έναρξη της συνταξιοδότησης:
o Την ισόβια μηνιαία σύνταξη που συμφωνήθηκε με την αίτηση ασφάλισης,
o Εφάπαξ ποσό ίσο με την αξία εξαγοράς στη λήξη.
Επιπλέον των δύο παραπάνω επιλογών καταβάλλονται και τα συσσωρευμένα μερίσματα. Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια ασφάλισης καταβάλλονται στους δικαιούχους τα έως τότε πληρωμένα ασφάλιστρα και τα συσσωρευμένα μερίσματα.

· Ατομικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με αυτόματη αναπροσαρμογή ασφαλίστρων 2% & 5%: Ισχύει ότι και στο προηγούμενο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με τη διαφορά ότι η πληρωμή των ασφαλίστρων αναπροσαρμόζεται ετησίως με 2% ή 5% μέχρι τη λήξη της διάρκειας του ασφαλιστηρίου.