Έληξε η προθεσμία του CVC για το ΥΓΕΙΑ, τρέχουν τώρα ΙΑΣΩ και ΙΑΤΡΙΚΟ

Έληξε η περίοδος αποδοχής για την Δημόσια Πρόταση του CVC Capital (μέσω του Hellenic Healthcare) για την συγκέντρωση του συνόλου των μετοχών του ΥΓΕΙΑ.
Όλες οι συναλλαγές, που έγιναν στο διάστημα των προηγούμενων εβδομάδων (από το 70,3% που είχε αποκτήσει το fund) πραγματοποιήθηκαν όπως ήταν λογικό στην τιμή της πρότασης δηλαδή στα 0,95 ευρώ.
Με βάση και τις τελευταίες συναλλαγές το τίμημα που κατέβαλε το CVC Capital διαμορφώθηκε στις 12,5 φορές του EBITDA με την αντιστοιχούσα αποτίμηση του ΥΓΕΙΑ να ανεβαίνει στα 420 εκατ. ευρώ. 
Έχουμε και λέμε, λοιπόν, το όλον του ΥΓΕΙΑ στα 420 , το ΙΑΣΩ είχε «τρέξει» μέχρι πρόσφατα ένα 83,33% σε διάστημα 3μηνου, με την αποτίμηση του να ανέρχεται στα 165 εκατ. ευρώ. Το ΙΑΤΡΙΚO που είχε…ξεμείνει στα 90 εκατ. ευρώ θα έμενε ανεπηρέαστο; , προφανώς όχι.
Γιαυτό και όταν ήρθε η ώρα σας έδωσα σήμα για το ΙΑΤΡΙΚΟ, τη μετοχή την είδατε πως «ζωγραφίζει» τις τελευταίες συνεδριάσεις. Το χθεσινό +9,30% στα 1,41 ευρώ σε μία συνεδρίαση που το ΧΑ διόρθωσε -1,41% αντιστοιχεί σε αποτίμηση 122,3 εκατ. €.
Τώρα, που θα βγει από το Χρηματιστήριο το ΥΓΕΙΑ οι εκπρόσωποι του κλάδου στο ΧΑ θα μείνουν ΙΑΣΩ και ΙΑΤΡΙΚΟ.
Και με το OAKTREE να διεκδικεί το ΙΑΣΩ, έχουμε να δούμε πολλά και ενδιαφέροντα επεισόδια το 2019.

Πηγή: Banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*