Μαύροι καπνοί πάνω από τις ΕΠΥ

Δεν κλείνει ο κύκλος με τα προβλήματα των ΕΠΥ.  Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι όλη Ευρωπαϊκή Ενωση, για αυτό και ακούγεται ότι θα γίνουν προσπάθειες να αλλάξει η νομοθεσία που διέπει την λειτουργία τους.

Κάποιοι μας μαρτυρούν  ότι οι ΕΠΥ, μπορεί όχι όλες, δεν εκδίδουν πάντα ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο  για κάθε πελάτη ξεχωριστά. “Εκδίδουν ένα” μας λένε “και κάτω από αυτό κρεμάνε και άλλα τέσσερα – πέντε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Για αυτό το λόγο δεν αποφασίζουν να υπαχθούν στην υπηρεσία επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων.

Δεν είναι λοιπόν μόνο το ζητούμενο ή το μόνο τους πρόβλημα, η ένταξη τους στο Σύστημα του Φιλικού Διακονισμού. Επονται πολλά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί και μάλλον θα λυθούν από ‘ψηλά’.

Οσο για το εγχώριο περιβάλλον και την εποπτεία περισσότερο αδιαφορεί παρά τα αντιμετωπίζει.  Και αυτό φαίνεται όταν για τα προβλήματα αυτά ρίχνει το βάρος των ευθυνών στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Δεν είναι όμως κάτι παρόμοιο με ένα ασθενή που πάει στο γιατρό πληρώνει για να γίνει καλά, αλλά δεν γίνεται, και  γιατί φταίει ο ασθενής για τις λάθος οδηγίες που του δόθηκαν.

 

2 comments

  1. Πιστεύω ότι το άρθρο σας είναι ανακριβές. Κάνετε μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι οι ΕΠΥ δεν θέλουν να παρέχουν στοιχεία στην υπηρεσία επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων. Δυστυχώς η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κωλυσιεργεί ή αρνείται την εισδοχή των ΕΠΥ στην εν λόγω υπηρεσία εκτός και αν οι εταιρείες γίνουν μέλη του Συστήματος Φιλικού Διακανονισμού… κάτι που θα επέφερε τεράστια λειτουργικά κόστη αλλά και μεγάλες διαφοροποιήσεις στο περιβάλλον αποθεματοποιήσεις των εταιρειών αυτών που κατά το πλείστων τους είναι σοβαρές και λειτουργούν με πραγματική αποθεματοποίηση και όχι βάση χρηματοροών.

  2. Asfalistikos Praktor

    Ας μας πει ο αρθρογράφος γιατί εστιάζει μόνο στις εταιρίες ΕΠΥ όσον αφορά την παροχή στοιχείων στην υπηρεσία επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων. Από όσο γνωρίζω υπαρχουν και ασφαλιστικές Ελληνικών συμφερόντων που δεν παρέχουν στοιχεία. Συμφωνώ με το σχόλιο του κου Koutsourais. Ο αρθρογράφος οφείλει απάντηση…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*