ΕΕΘ: Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές εντάσσονται στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Κανονικά εντάσσονται στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων του Ν. 4469/2017 που προβλέπει μέχρι 120 δόσεις για οφειλές προς Ασφαλιστικά Ιδρύματα και Εφορία και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές !

Αυτό τονίζει η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων του ΕΕΘ, μετά την επισταμένη έρευνα που έκανε σε συνεργασία με τους Επιστημονικούς Συνεργάτες, μετά από παράπονα και καταγγελίες που έλαβε από μέλη του Επιμελητηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε η λανθασμένη άποψη ότι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές εντάσσονται στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών με αποτέλεσμα να απορρίπτονται τα σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων. Το ορθό είναι ότι εντάσσονται στην κατηγορία της εμπορικής δραστηριότητας, διότι το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή δεν αναφέρεται στα ελευθέρια επαγγέλματα του πρώην άρθρου 48 του Ν.2238/94.

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων καλεί τα μέλη του Επιμελητηρίου, που θέλουν περισσότερες πληροφορίες να έρχονται σε επικοινωνία μαζί της, όπως και με τους Επιστημονικούς Συνεργάτες του ΕΕΘ.

2 comments

  1. Έπρεπε να είχε γίνει απο καιρό…

  2. όσο θυμάμαι τον εαυτό μου σε αυτό το επάγγελμα ποτέ δεν ξέραμε που ανήκουμε! Μισθωτοί η ελεύθεροι επαγγελματίες…??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*