Ενέκριναν οι μέτοχοι της JLT την εξαγορά της από την Marsh & McLennan

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι μέτοχοι της μεσιτικής εταιρείας JLT στο σχέδιο εξαγοράς της από την Marsh & McLennan (MMC), ένα deal αξίας 6,4 δισ. δολ. που θα οδηγήσει -όταν ολοκληρωθεί- στη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας μεσιτών ασφαλίσεων στον κόσμο.

Υπέρ της εξαγοράς τάχθηκε το 99,9% των ψηφισάντων, αρχής γενομένης φυσικά από τον βασικό μέτοχο της JLT, τον πολυσχιδή όμιλο Jardine Matheson με “ρίζες” σε Μ. Βρετανία και Χονγκ-Κονγκ.

Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την περάτωση της συμφωνίας, μετά την έγκριση που έδωσε τον περασμένο μήνα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ, η οποία πέρασε το deal από “ψιλό κόσκινο” με δεδομένο ότι το ενοποιημένο σχήμα θα είναι ο μεγαλύτερος όμιλος μεσιτών (και) στις ΗΠΑ με μερίδιο αγοράς της τάξης του 30%.

Καθώς η εξαγορά της JLT εδραιώνει τη θέση της ΜΜΨ ως μεγαλύτερης πολυεθνικής μεσιτικής στον κόσμο από πλευράς εσόδων από (αντ)ασφαλιστικές δραστηριότητες, η συμφωνία βρέθηκε στο μικροσκόπιο πολλών αρχών ανταγωνισμού ανά τον κόσμο.

“Η θετική ψήφος (των μετόχων της JLT) συνιστά σημαντικό ορόσημο…Η διαδικασία σχεδιασμού του κοινού μέλλοντος της Marsh & McLennan και της JLT τώρα ξεκινά”, σχολίασε ο Dan Glaser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MMC. “Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο νέος όμιλος θα έχει τη βαθύτερη δεξαμενή ταλέντων στον ασφαλιστικό κλάδο, την πιο ευρεία τεχνογνωσία και την μεγαλύτερη ικανότητα να επενδύει σε δεδομένα, analytics και ψηφιακές λύσεις”, κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*