Ιντερσαλόνικα: 10 συμβουλές οδικής ασφάλειας;

H ανακοίνωση της Ιντερσαλίνικα έχει ως εξής:

Οι έμπειροι τεχνικοί της μοναδικής αυτόνομης οδικής βοήθειας πανελλαδικής εμβέλειας ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σας υπενθυμίζουν, εάν ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να:

1) Ελέγξετε το αυτοκίνητό σας πριν το ταξίδι. Ο τεχνικός έλεγχος κοστίζει σίγουρα λιγότερο από την χαρά και την θαλπωρή των ημερών και βέβαια από τη ζωή σας!

2) Προμηθευτείτε ειδικά καθίσματα προδιαγραφών UN ECE Regulation 44.03 ή 44.04 για τα παιδιά σας. Είναι υποχρεωτικά αλλά, κυρίως, καθιστούν το ταξίδι για τους μικρούς συνεπιβάτες ασφαλέστερο, ιδιαίτερα αν κάθονται πίσω!

3) Δείξετε ιδιαίτερη προσοχή όταν φορτώνετε το αυτοκίνητό σας. Θυμηθείτε να ελέγξετε την κατάσταση των ελαστικών του και να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλο μέσο που ξέρετε να χρησιμοποιείτε! Μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητο εφόσον κινείστε τους χειμερινούς μήνες!

4) Φοράτε πάντα ζώνες ασφαλείας ή κράνη, σε περίπτωση που μετακινείστε με δίτροχο. Είναι υποχρεωτικό κι αν το ξεχάσετε, θα πληρώσετε πρόστιμο και μπορεί να χάσετε και τη ζωή σας!

5) Οδηγείτε πάντα με σύνεση, εφαρμόζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έχοντας στο μυαλό ότι υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα στον δρόμο!

6) Οδηγείτε πάντα νηφάλιοι και ξεκούραστοι. Έτσι μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου σας αλλά και να αντιδράσετε σε απρόβλεπτες κινήσεις άλλων οδηγών!

7) Επιβεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε με ασφάλεια το προσπέρασμα πριν το ξεκινήσετε. Μπορεί να ξέρετε το αυτοκίνητό σας και να είστε σε θέση να «ψυχολογήσετε» τον προπορευόμενο οδηγό, σκεφτείτε όμως και τις παγίδες του δρόμου!

8) Αποφύγετε τις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης. Είναι για ανάγκη και μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε ακινητοποιημένο όχημα χωρίς χρόνο για έγκαιρη αντίδραση. Άλλωστε η οδήγηση σ’ αυτές απαγορεύεται από τον Νόμο!

9) Θυμηθείτε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στις καλύψεις σας και έχετε μαζί σας τα στοιχεία επικοινωνίας του ασφαλιστή σας. Γιατί… ποτέ δεν ξέρετε πότε θα τον χρειαστείτε!

10)Σε περίπτωση ανάγκης, ακινητοποιείστε το αυτοκίνητο σε σημείο που θα επιτρέπει την ασφαλή κυκλοφορία των άλλων, τοποθετήστε το ειδικό τρίγωνο σε τέτοια απόσταση, ώστε να ενημερώνει έγκαιρα ότι υπάρχει ακινητοποιημένο όχημα και καλέστε δωρεάν από το κινητό σας την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ στο 11555 εάν κινήστε στην Βόρεια ή στο 11556 εάν κινείστε στην Νότια Ελλάδα!

Αυτές τις γιορτινές ημέρες, φροντίστε να υπάρχει κάθε φορά που μετακινείστε με αυτοκίνητο ένας από την παρέα σας που δεν θα καταναλώνει αλκοόλ, ώστε να σας οδηγεί με ασφάλεια στον προορισμό σας.