40 Χρόνια Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Σαράντα χρόνια λειτουργίας κλείνει φέτος η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, σφραγίζοντας ένα επιτυχημένο κύκλο εργασιών για όλα αυτά τα χρόνια,  αλλά και ανοίγοντας και έναν νέο.  Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και την κοινωνία, υλοποίησε σημαντικές αλλαγές στα προγράμματά της,  αλλά και στο τομέα της τεχνολογίας με στόχο να διευκολύνει τους συνεργάτες της και να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες της δίνοντας σύγχρονες και αξιόπιστες λύσεις.

Η ιστορία της μέσα στο χρόνο

Η Συνεταιριστική, ιδρύθηκε το 1979 από τους αγρότες, όταν οι παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρίες δεν μπορούσαν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους.

Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής, ήταν ο  ιδρυτής της, φτιάχνοντας μία εταιρία πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.

Το 1994 η Συνεταιριστική έγινε η εταιρία όλων των μορφών συνεταιρισμού – κοινωνικής οικονομίας. Παράλληλα, εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο, κορυφαίες συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική μετρά σήμερα 40 χρόνια ιστορίας, με το 50,55% του μετοχικού κεφαλαίου της να ανήκει σε ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες και το υπόλοιπο 49,45% σε  ευρωπαϊκές συνεταιριστικές, όπως η Unipol (Ιταλία), Macif (Γαλλία) και P&V (Βέλγιο).

Κυρίαρχο κριτήριο αποτελεί και η κεφαλαιακή της επάρκεια, η οποία αποδεικνύεται από τον υψηλότατο δείκτη φερεγγυότητας.

Πολύ πρόσφατα, στις αρχές του μήνα, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιο της 3 νέα, εμπλουτισμένα και πολύ ανταγωνιστικά προγράμματα ασφαλίσεων Υγείας. Διαθέτοντας τα τρία αυτά προγράμματα στοχεύει να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών και να δώσει την ευκαιρία σε όσο γίνεται περισσότερους συνανθρώπους μας να ασφαλίσουν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της ζωής τους.

Τρία νέα προγράμματα σε τομείς αιχμής

Τα τρία αυτά προγράμματα είναι τα ετησίως ανανεούμενα  Synet – Basic και Synet – Plus και το ισόβιο πρόγραμμα Νέα Super Νοσοκομειακή Περίθαλψη.

Παράλληλα η Συνεταιριστική διαθέτει προγράμματα περιουσίας, συνταξιοδοτικά – αποταμιευτικά, προγράμματα για την προστασία της επιχείρησης. Η διανομή των ασφαλιστικών της προϊόντων γίνεται και μέσω δικτύου Bancassurance.

Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο Δημήτρης Ζορμπάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική, η έννοια του επιχειρηματικού μοντέλου που λαμβάνει υπόψη του την κοινωνία και επιστρέφει αξία σε αυτήν, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της είναι ο δρόμος που χάραξε και ακολουθεί εδώ και 40 χρόνια.

 Ελ. Ερμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*