Η Ευρωκλινική «υιοθετεί» τα παιδιά 3 από τις σημαντικότερες οργανώσεις αρωγής ανηλίκων

Δώρο υγείας αποφάσισε να προσφέρει ο Όμιλος Ευρωκλινικής για να γιορτάσει την 20ή επέτειο της Ευρωκλινικής Αθηνών! Συγκεκριμένα, θα προσφέρει όλες τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις για τα επόμενα χρόνια στα παιδιά που στηρίζουν τρεις από τις σημαντικότερες οργανώσεις παιδιών της χώρας: του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της «Κιβωτού του Κόσμου» και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

«Στην Ευρωκλινική Παίδων μπορούμε να δεχθούμε έως και 250 παιδιά την ημέρα στα εξωτερικά ιατρεία. Οπότε τα περίπου 1.000 παιδιά που υπολογίζουμε πως θα δεχόμαστε από τις 3 ενώσεις ετησίως μπορούμε να τα διαχειριστούμε χωρίς κανένα πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής Αντώνης Βουκλαρής.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου 2018 ο Όμιλος Ευρωκλινικής θα καλύπτει κάθε χρόνο όλες τις προληπτικές και τις διαγνωστικές παιδιατρικές εξετάσεις στα παιδιά που στηρίζουν στις δομές τους τρεις από τους μεγαλύτερους οργανισμούς φροντίδας παιδιού στη χώρα μας, η «Κιβωτός του Κόσμου», η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην Αττική.

«Σήμερα γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών, 20 χρόνια στα οποία με συνέπεια και διάθεση για συνεχή εξέλιξη παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Πιστεύουμε ότι κάθε οργανισμός που αναπτύσσεται και προοδεύει έχει χρέος να επιστρέφει στην κοινωνία στην οποία λειτουργεί ένα μέρος από όσα πέτυχε. Έτσι και εμείς επιστρέφουμε στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας – στα παιδιά – σε συνεργασία με τους πιο άξιους αρωγούς και συμπαραστάτες παιδιών στην Ελλάδα. Είναι ελάχιστη η συνεισφορά μας μπροστά στο τεράστιο έργο που επιτελούν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που μας δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό», ανέφερε ο κ. Βουκλαρής.

«Η ευαισθησία που έχει επιδείξει ο Όμιλος Ευρωκλινικής και ο τρόπος που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου έχει ανεκτίμητη αξία για μας και ευχόμαστε να βρει μιμητές, αφού έτσι νοηματοδοτείται η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς μας. Κάθε χρόνο η Κιβωτός του Κόσμου χρειάζεται αιματολογικές και διαφόρων ειδών εξετάσεις για τα παιδιά που στηρίζει κι επομένως είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια της Ευρωκλινικής και η ομόθυμη συστράτευση όλων των ανθρώπων της στο έργο της Κιβωτού», δήλωσε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που δίνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα υγείας παιδιών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή ανασφάλιστες. Με τη στήριξη της Ευρωκλινικής αυτές οι οικογένειες ανακουφίζονται έχοντας δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας καίριες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών τους», δήλωσε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε και ο ίδιος την Ευρωκλινική για την κάλυψη των ιατρικών εξετάσεων των παιδιών που μεγαλώνουν στα πέντε Σπίτια του Συλλόγου στην Αττική, λέγοντας: «Είναι σημαντικό, στην προσπάθεια μας να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια μας, να έχουμε αυτή την ουσιαστική υποστήριξη στον τόσο κρίσιμο τομέα της υγείας. Ευχαριστούμε την διοίκηση της Ευρωκλινικής και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της και ευχόμαστε αυτή να είναι η αρχή μίας πολυετούς συνεργασίας για τα παιδιά που καθημερινά στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*