Λαβίνια Μακροπούλου: Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2018 στην Ιππική Δεξιοτεχνία Νέων Ιππέων

της Ελενας Ερμείδου

Το «χρυσό» κορίτσι που οδήγησε την Ελλάδα στην 1η θέση, αποσπώντας δύο χρυσά μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας (Dressage): στο Ομαδικό Εφήβων και στο Ατομικό  στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας πέρυσι, η περυσινή πρωταθλήτρια εφήβων και χρυσή Βαλκανιονίκης 2017 Λαβίνια Μακροπούλου, κόρη του Προέδρου της Ευρώπης Ασφαλιστικής κου Νικόλαου Μακρόπουλου  κατέκτησε τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος στο άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας (dressage) στην κατηγορία Νέων Ιππέων στο πλαίσιο του ΜΕΤΚΑ Πρωταθλήματος Ιππασίας 2018 που διεξήχθη από τις 17-20 Μαΐου  στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Εχοντας λάβει την κορυφαία διάκριση, η Λαβίνια Μακροπούλου και ο πιστός της «συνοδοιπόρος» ο Widoc Timbre θα εκπροσωπήσει για άλλη μία χρονιά  την Ελλάδα στους Βαλκανικούς αγώνες Ιππασίας που θα διεξαχθούν 6-8 Ιουλίου στην Βουλγαρία.

Από μικρό παιδάκι, μας είχε πει πέρυσι η Λαβίνια είχε μια ιδιαίτερη αγάπη προς τα άλογα. Όταν ήταν έξι χρονών ερωτεύτηκε μία άμαξα στο πάρκο στο Baden-Baden και από τότε κάθε φορά που πήγαινε για διακοπές στην Γερμανία ήταν όλη μέρα με άλογα στην φύση.

Κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με υπομονή και πολύ σκληρή δουλειά. Την επιτυχία της, την όφειλε μας είπεστην προπονήτρια της που ήτανε πάντα δίπλα της και στους γονείς της, χωρίς τους γονείς της , όχι μόνο δεν θα είχε καταφέρει κάτι τέτοιο, αλλά χωρίς τον πατέρα της  δεν θα είχα αρχίσει ποτέ στην Ελλάδα ιππασία, και χωρίς τη μητέρα της  δεν θα είχε τρόπο να πηγαίνει κάθε μέρα για προπόνηση.

Ο Widoc Timbre και η  Λαβίνια είναι αχώριστοι φίλοι, ανήκει στην οικογένεια της και το πιο  σημαντικό σε αυτή τη σχέση είναι η εμπιστοσύνη. Και αυτό επειδή, χωρίς εμπιστοσύνη δεν θα κάνει τίποτα το άλογο για τον ιππέα.

Της ευχόμεθα όλοι εμείς καλή επιτυχία.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*