Κυκλάδες: Η INTERAMERICAN συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία πρόληψης του σακχαρώδη διαβήτη

Την 4η εκστρατεία πρόληψης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων σε νησιά του Αιγαίου για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, που οργάνωσε η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Οδηγό τον Διαβήτη», υποστήριξε χορηγικά και φέτος, όπως τα προηγούμενα χρόνια, η INTERAMERICAN.

Με κεντρικό μήνυμα «Ρύθμισε τον διαβήτη σου, προστάτεψε την καρδιά σου» και σκοπό την ενημέρωση σε συνδυασμό με διαγνωστικές εξετάσεις, ομάδα ιατρών και εξειδικευμένου προσωπικού ταξίδεψε με ιστιοπλοϊκό σκάφος από τις 12 έως και τις 18 Μαΐου σε Αμοργό, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Ίο, Κίμωλο, Σίφνο και Σέριφο.

Στις τοπικές κοινωνίες οργανώθηκαν ομιλίες διαφώτισης και εκπαίδευσης για τα συμπτώματα, τις επιπλοκές, τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση υπογλυκαιμίας, τα σημερινά δεδομένα και τις νέες θεραπείες. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις σε συνολικά 500 άτομα, με έλεγχο γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, λιπιδαιμίας, συνδρόμου διαβητικού ποδιού και αρτηριακής πίεσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι διαγνώσθηκαν 184 πάσχοντα από σακχαρώδη διαβήτη άτομα, ενώ 4 περιστατικά δεν είχαν προηγούμενο διάγνωσης.

Για την INTERAMERICAN, που εστιάζεται στην πρόληψη όχι μόνο λόγω της ασφαλιστικής δραστηριότητάς της στην υγεία, αλλά και της ανταπόκρισής της με κοινωνική υπευθυνότητα στις επιταγές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και ειδικότερα του 3ου Στόχου για «καλή υγεία και ευημερία», που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, το ενδιαφέρον και η χορηγική συμμετοχή της σε ανάλογες πρωτοβουλίες είναι εύλογα.

Ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας της εταιρείας, δηλώνει σχετικά: «Υποστηρίζουμε τη συστηματική ενημέρωση όχι μόνο των πελατών μας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, ως οργανισμός που στοχεύει στην ποιότητα ζωής και το δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία. Σε αυτή τη βάση, άλλωστε, εξελίσσουμε και τις προτάσεις μας, φιλοδοξώντας να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα υπηρεσιών και παροχών στον τομέα της υγείας μέσω συνεργασιών όπως αυτή της καμπάνιας για τον σακχαρώδη διαβήτη, πέρα από την ασφάλιση υγείας και τις υποδομές υπηρεσιών που η INTERAMERICAN διαθέτει για την πρωτοβάθμια φροντίδα».

Η εξάπλωση του διαβήτη τύπου ΙΙ, ειδικότερα, έχει λάβει πληθυσμιακά ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε παιδικές ηλικίες και στην εφηβεία, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σύμφωνα με στοιχεία (Harvard T.H. Chan, School of Public Health), από το 2010 έως σήμερα έχουν νοσήσει 285 εκατομμύρια άτομα και έως το 2030 προβλέπεται οι πάσχοντες να φθάσουν στα 439 εκατομμύρια, όταν το 1985 ανέρχονταν μόλις σε 30 εκατομμύρια. Ωστόσο, ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι, σε μεγάλο βαθμό, αναστρέψιμος. Η διατήρηση του σωματικού βάρους υπό έλεγχο, η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή και η διακοπή ή έστω ο δραστικός περιορισμός του καπνίσματος αποτελούν βασικά μέτρα πρόληψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*