Το φεστιβάλ των δύο Πολιτισμών: Ελλάδα – Ιταλία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Το πρώτο ελληνο-ιταλικό φεστιβάλ με τίτλο «Φεστιβάλ των δύο Πολιτισμών: Ελλάδα – Ιταλία» διοργανώνεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης, μεταξύ του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και του Συμβουλίου Απόδημων Ιταλών.

Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων είναι μία συνάντηση, που κύριος στόχος της είναι να αναδείξει τη στενή σχέση μεταξύ των δύο πολιτισμών μέσα από τα κοινά στοιχεία που τους ενώνουν, αλλά και από εκείνα που τους διαφοροποιούν, αποδίδοντας έτσι στον κάθε πολιτισμό το δικό του μοναδικό χαρακτήρα.

Μουσική, θέατρο, χορός, κινηματογράφος, ζωγραφική, γλώσσα, μόδα, γαστρονομία, αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά, αλλά και τις κοινές επιρροές των δύο πολιτισμών.

Μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Alitalia και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Το Φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 18.30.

Κτίριο: Νέοι Φούρνοι

Παράλληλες εικαστικές εκθέσεις (11.00- 23.00)

Έκθεση «ΔΙΑΛΟΓΟΙ»: Έργα ζωγραφικής και γλυπτικής Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι «αντιπαρατίθενται» με έναν ιδιαίτερο «διάλογο» που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Παράλληλα οι επισκέπτες διεξάγουν αφενός τον δικό τους, τον μεταξύ τους «διάλογο» και αφετέρου «διάλογο» με τους καλλιτέχνες υπό την καθοδήγηση των οποίων αποτυπώνουν τα πρόσωπά τους θέσεις στον μεγάλο καμβά που θα υπάρχει στον χώρο της έκθεσης

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Giovanni Albino, Κύρα Αλιγίζάκη, Μάγδα Αστέρη, Rosella Bisazza, Cecilia Cavicchini, Cecilia Cossetta, Faura DiFonzo, Χριστίνα Φυτιλή, Ματθαίος Γκόνιας, Edoardo laccheo, Κατερίνα Κασσαβέτη, Martina Fagorio, Antonio Laurelli, Βασιλική Πέρκα, Monica Porro, Κατερίνα Σαμαρά και Αντιγόνη Τέκα.

Πληροφορίες

«Φεστιβάλ των δύο Πολιτισμών: Ελλάδα – Ιταλία»

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Τηλέφωνο: 213 0109300

Διάρκεια: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 – Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ώρες διεξαγωγής του φεστιβάλ: Παρασκευή 12:00-23:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-22:00 και Δευτέρα 10:00-16:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: Festival-GRE_ITA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*