Εθνική Ασφαλιστική: Ποιος αποζημιώνει για την Exin;

της Ελενας Ερμείδου

Η Εθνική Ασφαλιστική έγραψε αύξηση στα κέρδη προ φόρων 27,9% στα 73,9 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο η ‘ζημιά’ που προκάλεσε η Εxin δεν διαγράφεται.

Ολιγωρίες, παλινωδίες, δηλώσεις ενδιαφέροντος, διαβεβαιώσεις που ξεκίνησαν από τον Μάρτιο από τους ΑΝΕΛ συνεχίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Ευ.Τσακαλώτου τελευταία πριν την λήξη του έτους, αλλά και στο ενδιάμεσο με περηφάνια από τον πρωθυπουργό.

Ολα αυτά, οι διαβεβαιώσεις από μία πλευρά, και οι δηλώσεις πέρι δέσμευσης από την άλλη πλευρά, δεν διέγραψαν βέβαια το παρελθόν του  Matt Fairfield.

Διαβάστε: Ο αμφιλεγόμενος «ασφαλιστικός entrepreneur»

Τον περασμένο Μάρτιο δεν είχε υπάρξει τίποτα επίσημο, ωστόσο οι ΑΝΕΛ είχε εμφανιστεί σχεδόν σίγουρη για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin. Τον περασμένο Δεκέμβριο η συναλλαγή έπλεε σε αχαρτογράφητα νερά μετά από απανωτές αφερεγγυότητες και ο ΣΥΡΖΑ ισχυρίζονταν ότι όλα ήταν φήμες.

Το ναυάγιο επήλθε, οι πολιτικοί και να αναλάβουν ευθύνες είναι δια των λόγων τους, η κοινοπραξία, η Exin θα καταβάλλει αποζημιώσεις (ρήτρες)  στην Εθνική Τράπεζα για την ζημιά;

Η Εθνική Τράπεζα θα αξιώσει αποζημιώσεις;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*