Η ιδιόκτητη κλινική της INTERAMERICAN Αθηναϊκή Mediclinic

INTERAMERICAN: Πρόσθετες παροχές σε προγράμματα Medisystem και Medihospital

Τις καλύψεις των ασφαλιστικών προγραμμάτων της στην Υγεία ενισχύει η INTERAMERICAN, ενσωματώνοντας πρόσθετες παροχές σημαντικής αξίας για τους ασφαλισμένους της. Η εταιρεία προσεγγίζει με βελτιωτικούς όρους τη συμμετοχή τους -δηλαδή, το ποσόν που καταβάλλει ο ασφαλισμένος-, ενώ προβλέπει και κάλυψη στοιχειωδών εξόδων για πρωτοβάθμια φροντίδα.

Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN μειώνει ή και μηδενίζει τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας για τα προγράμματα Optimum και Benefit, στις δύο κατηγορίες προγραμμάτων Medisystem και Μedihospital, σε περίπτωση νοσηλείας ή χειρουργικής επέμβασης σε επιλεγμένα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η παροχή ισχύει σε χρήση των κλινικών Αθηναϊκή Mediclinic, Ευρωκλινική Παίδων στην Αθήνα και Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. Αν το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται στα εν λόγω νοσηλευτήρια, το πλεονέκτημα διατηρείται και στις κλινικές Ευρωκλινική Αθηνών, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Mediterraneo Hospital στην Αττική και Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη στην κατηγορία Medihospital, τόσο στα προγράμματα Optimum και Benefit όσο και στο υψηλότερου επιπέδου πρόγραμμα Freedom, η INTERAMERICAN παρέχει επιπλέον την κάλυψη εξόδων που θα πραγματοποιηθούν για την αντιμετώπιση ατυχήματος σε εξωτερικά ιατρεία, μέχρι το ποσόν των 250 ευρώ. Το προνόμιο παρέχεται εφόσον ο ασφαλισμένος απευθυνθεί στις ιδιόκτητες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας Αθηναϊκή Mediclinic και πολυϊατρείο Medifirst, καθώς και στην Ευρωκλινική Παίδων (μέχρι 14 ετών) στην Αθήνα και στη Γενική Κλινική στη Θεσσαλονίκη. Τα έξοδα αυτά αφορούν μόνο ιατρικές εξετάσεις και πράξεις, διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα ή υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση περιστατικών που δεν θα χρειαστούν νοσηλεία. Σημειώνεται πως ο χάρτης ασφάλισης Υγείας της εταιρείας, πέρα από τις κατηγορίες προγραμμάτων Medisystem και Medihospital, περιλαμβάνει και τα επιδοματικά προγράμματα Medicash.

O Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της INTERAMERICAN

«Με τις επιπλέον παροχές, η INTERAMERICAN υποστηρίζει τον στόχο της στον τομέα ασφάλισης της υγείας να επιτυγχάνει υπέρ των ασφαλισμένων της -μέσω των ειδικών συμφωνιών που συνάπτει με συνεργαζόμενες μονάδες υγείας- τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της ποιότητας και του κόστους των καλύψεων. Η εταιρεία επιδιώκει, με συνεχείς βελτιώσεις, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της – από την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα μέχρι τη νοσηλεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις» τονίζει ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στο μοναδικό, πρωτοποριακό στην Ελλάδα Σύστημα Υγείας Medisystem της INTERAMERICAN, που καλύπτει όλο το φάσμα των ανωτέρω αναγκών, μοχλό αποτελεί το πρότυπο, πανελλαδικό Δίκτυο Υγείας της εταιρείας. Σήμερα το δίκτυο αριθμεί 1.436 συνεργαζόμενους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 255 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και 32 κλινικές σε όλη την επικράτεια. Ειδικότερα, στο δίκτυο ιατρών περιλαμβάνονται 552 χειρουργοί – ειδικοί συνεργάτες, που αμείβονται απευθείας από την εταιρεία χωρίς την εμπλοκή του ασφαλισμένου.

Στον τομέα της υγείας, η INTERAMERICAN στρατηγικά κινείται πάνω σε τρεις άξονες:

 • κατευθύνει-εξελίσσει τα ασφαλιστικά προγράμματά της, πλέον, στην απόλυτη ευελιξία σύνθεσης καλύψεων, που παρέχει απόλυτη ελευθερία επιλογών στον πελάτη, αναδεικνύοντας και τον συμβουλευτικό ρόλο του ασφαλιστή
 • ενισχύει τις ιδιόκτητες υποδομές της στις υπηρεσίες υγείας, με έμφαση στην πρόληψη (ετοιμάζει ήδη νέο πολυϊατρείο στα βόρεια προάστια της Αθήνας για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας σε 24ωρη βάση)
 • υιοθετεί, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της, την ψηφιακή τεχνολογία για την καλύτερη διαχείριση -από τα δεδομένα και το underwriting μέχρι τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των υποδομών- των περιστατικών και του κόστους υγείας, προς όφελος των ασφαλισμένων της.

4 comments

 1. Θα σταθώ στο εξής από αυτά που ανακοίνωσε η Interamerican: ”Αν το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται στα εν λόγω νοσηλευτήρια…”. Δηλαδή, η Interamerican μάς λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι στη δική της κλινική υπάρχουν ανεπάρκειες, επομένως υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει ένας άρρωστος στην Mediclinic και να του πουν ”λυπούμαστε, αυτό το περιστατικό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί εδώ” με ό,τι συνεπάγεται για την υγεία του ασφαλισμένου, ο οποίος θα αναγκαστεί να πάει σε άλλο νοσοκομείο… Και ύστερα κατηγορούμε το δημόσιο σύστημα υγείας…

  • Καλό θα είναι να μάθετε να διαβάζετε, ειδάλλως να ρωτάτε περαιτέρω λεπτομέρειες και να μην προτρέχετε σε βιαστικά και λανθασμένα συμπεράσματα..
   στο δια ταύτα: αν κάποιος έχει συμβόλαιο με 2.000€ (ή 80% κάλυψη) απαλλασσόμενο μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο επιθυμεί με το συγκεκριμένο απαλλασσόμενο.
   Αν θέλει όμως να κάνει χρήση της εν λόγω έκπτωσης (μείωση του απαλλασσομένου των 2.000€ σε 1.000€ ή από 80% κάλυψη σε 100% αντίστοιχα) μπορεί είτε να νοσηλευθεί στις ιδιόκτητες κλινικές της εταιρείας Ή αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπισθεί το περιστατικό στις συγκεκριμένες ιδιόκτητες κλινικές (πχ έλλειψη συγκεκριμένης ειδικότητας), δίνεται έγκριση και παρέχεται η συγκεκριμένη μείωση του απαλλασσομένου στα νοσοκομεία που αναφέρονται.
   Τώρα πως εξάγεται το συμπέρασμα ότι κάποιος θα “εξαναγκαστεί” να πάει σε άλλο νοσοκομείο, που κολλάει το δημόσιο σύστημα Υγείας άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

   • Αγαπητέ ”911”, που ούτε καν το όνομά σας δεν γράφετε, στα περισσότερα που λέτε, είστε εκτός θέματος.
    Αρχικά, αντιπαρέρχομαι τις ειρωνείες και τους χαρακτηρισμούς, άλλωστε ξέρω καλά πως είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων χωρίς επιχειρήματα…
    Εγώ, ούτε για τις απαλλαγές, ούτε για τις καλύψεις της Interamerican μίλησα, ούτε για τίποτα σχετικό.
    Στο πρώτο μου μήνυμα κατηγόρησα ξεκάθαρα τις ιδιωτικές μονάδες υγείας της εταιρίας, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
    Το να βλέπω σε ένα δελτίο τύπου ότι ”… αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το περιστατικό στις ιδιόκτητες κλινικές… ”, αναγκάζοντας σε αυτήν την περίπτωση τον ασφαλισμένο να επιλέξει άλλο ιδιωτικό νοσοκομείο, με τρομάζει. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί να υπάρχει, π.χ. έλλειψη μίας συγκεκριμένης ιατρικής ειδικότητας, στην Αθηναϊκή Mediclinic, σε ένα δηλαδή ΙΔΙΩΤΙΚΟ νοσοκομείο. Με αυτόν τον τρόπο η ίδια η Interamerican διαψεύδει τα επιχειρήματα των ασφαλιστικών, που εκθειάζουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία επειδή ”και καλά” δεν έχουν ελλείψεις, κατηγορώντας ταυτόχρονα τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω των ελλείψεών τους. Έλα ντε όμως που τελικά ελλείψεις έχουν και ορισμένες ιδιωτικές μονάδες υγείας, όπως, για παράδειγμα, η Αθηναϊκή Mediclinic. Άρα, όπως θα σε κάνει ”μπαλάκι” ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, μπορεί να σε κάνει ”μπαλάκι” και η Αθηναϊκή Mediclinic. Αυτό.

 2. Αγαπητέ “Κωνσταντίνε Π.” (όπου Κωνσταντίνος Π = άπειρα ονοματεπώνυμα, συνεπώς ανωνυμία) το ποιος είναι εκτός θέματος φαίνεται…
  επαναλαμβάνω και αν δεν αντιληφθεί ορθά εκ μέρους σου, λυπάμαι.

  Καταρχάς διάβασε την επίσημη εγκύκλιο και θα διαπιστώσεις ότι είναι ξεκάθαρο ότι ΑΝ θέλει κάποιος να νοσηλευθεί στις ιδιόκτητες κλινικές θα “καρπωθεί” τις όποιες εκπτώσεις. Δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε τα συμβόλαια υποχρεώνουν ΚΑΝΕΝΑΝ να νοσηλευθεί στις ιδιόκτητες.

  Μπορεί να νοσηλευθεί σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ιδιωτικό επιθυμεί εφαρμόζοντας τους όρους – απαλλαγές του συμβολαίου του. Συγκεκριμένα επειδή ανέφερες την Αθηναική, είναι μια κλινική μεσαίας-αξιόλογης κλίμακας (αν μου επιτρέπεται ο χαρακτηρισμός και ποτέ καμία Interamerican δεν παρουσίασε τις ιδιόκτητες κλινικές της σαν επιπέδου πχ Υγεία, Ομίλου Ιατρικού) και ΠΙΘΑΝΩΣ λόγω πληρότητας ή κάποιου πολύ σοβαρού περιστατικού να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Εδώ εφαρμόζεται επίσης η επιπλέον οδηγία (προφανώς και για αυτήν δεν θα είσαι ενήμερος) όπου για περιστατικά καρδιοχειρουργικά, αγγειοχειρουργικά, θωρακοχειρουργικά χωρίς καν παραπεμπτικό ή παρουσία στις ιδιόκτητες κλινικές για έγκριση, έχει την δυνατότητα κάποιος να καρπωθεί τις συγκεκριμένες εκπτώσεις στα προτεινόμενα και κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα. Ξανατονίζω για τελευταία φορά, όλα αυτά ισχύουν στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να λάβει τις συγκεκριμένες εκπτώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση νοσηλεύεται όπου επιθυμεί σύμφωνα με όρους συμβολαίου – εκπιπτόμενα.

  Συνεπώς τα “μπαλάκια” που αναφέρεις άστοχα και πάλι.

  Επαναλαμβάνω…διάβασε την επίσημη εγκύκλιο και θα σου λυθούν όλες οι απορίες και θα διαπιστώσεις ότι όσα αναφέρεις είναι αίολα.

  Αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*