DAS Hellas – INTERAMERICAN: Αποτελεσματική συνεργασία  για τη διαχείριση ζημιών

 

Η συνεργασία που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 η DAS Hellas και η INTERAMERICAN, για τη διαχείριση ζημιών και την ανάπτυξη της νομικής προστασίας σε ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ουσιαστική με βάση τα απολογιστικά στοιχεία έως και τον Φεβρουάριο του 2017, που παρουσιάζουν οι δύο εταιρείες. Τα δεδομένα των πρώτων 17 μηνών της συνεργασίας διαχωρίζονται σε διαχείριση παλαιών ζημιών του πελατολογίου της ασφαλιστικής εταιρείας, οι οποίες αφορούν σε χρήση που δεν καλύπτεται αντασφαλιστικά από την εταιρεία νομικής προστασίας και νέων ζημιών, που είναι αντασφαλισμένες σε αυτήν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το χαρτοφυλάκιο που ίσχυε πριν την συμφωνία, η DAS Hellas παρέλαβε από την INTERAMERICAN 4.029 ζημίες, ενώ αναγγέλθηκαν 1.148 έως τον περασμένο Φεβρουάριο, με συνέπεια το σύνολο των ζημιών αυτού του χαρτοφυλακίου να φθάσει τις 5.177. Είναι αξιοσημείωτο ότι ποσοστό 38% των αναγγελθεισών παλαιών ζημιών έκλεισαν ικανοποιητικά για τα ενδιαφερόμενα μέρη, μάλιστα οι δύο στις τρεις περιπτώσεις με εξωδικαστικές διαδικασίες. Παράλληλα, από τις παλαιές ζημίες που η DAS Hellas είχε παραλάβει από την INTERAMERICAN έκλεισαν αρκετές (24%) δικαστικά ή μετά από ενέργειες των διακανονιστών της εταιρείας νομικής προστασίας. Οι νέες ζημίες της ασφαλιστικής εταιρείας που έχουν αναγγελθεί στη DAS Hellas και καλύπτονται αντασφαλιστικά από αυτήν, ανέρχονται σε 1.772 και ήδη, έχουν κλείσει εξωδίκως σε ποσοστό 34,4%. Από τις νέες ζημίες που ανατέθηκαν για δικαστική διεκδίκηση παραμένουν αρκετές ανοικτές, κυρίως λόγω της παρατεταμένης αποχής των δικηγόρων κατά το 2016.

Η Νάντια Σταυρογιάννη, διευθύνουσα σύμβουλος της DAS Hellas, τόνισε: «Είναι σημαντικό ότι, στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας μας με την INTERAMERICAN, επιτυγχάνουμε τη βελτίωση των διαδικασιών διαχείρισης και του δείκτη ικανοποίησης των πελατών της ασφαλιστικής εταιρείας, με κλειδί την αποτελεσματικότητα των διακανονιστών μας. Ταυτόχρονα, γίνεται περισσότερο αντιληπτό πως η νομική προστασία έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και μπορεί να υποστηρίξει καθοριστικά τους ασφαλισμένους σε διεκδίκηση απαιτήσεων και αποκατάσταση ζημιών». Ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου INTERAMERICAN, δήλωσε σχετικά: «Τα έως σήμερα αποτελέσματα της συνεργασίας μας με τη DAS Hellas επιβεβαιώνουν την ορθότητα αυτής της πρωτοποριακής συμφωνίας, που ενισχύει τη διαφάνεια, αναδεικνύοντας το όφελος για τον καλυπτόμενο πελάτη – και τούτο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητά μας. Πρόθεσή μας είναι να διευρύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία με τη DAS Hellas, παρέχοντας νομική προστασία μέσω ασφαλιστικών προϊόντων αστικής ευθύνης». Οι επικεφαλής των συνεργαζομένων εταιρειών υπογραμμίζουν την κοινή πρόθεση για μακροχρόνια συνεργασία που θα αποδίδει στον πελάτη προϊόντα με τη βέλτιστη σχέση κόστους-οφέλους, με τη νομική προστασία ως προστιθέμενη αξία.

Στη φωτογραφία ο  Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, με τη Νάντια Σταυρογιάννη, διευθύνουσα σύμβουλο της DAS Hellas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*