«Κατάθεση Αλληλεγγύης» στο ΚΥΑΔΑ από τους εθελοντές της INTERAMERICAN με 13 τόνους τροφίμων

 

Πέντε χρόνια σταθερής υποστήριξης του ευρύτατου κοινωνικού έργου του Δήμου Αθηναίων για άπορους και άστεγους συμπλήρωσε η INTERAMERICAN. Η εταιρεία συνέχισε και κατά το 2016 την εκστρατεία εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων και συνεργατών της στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Η «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής» των ανθρώπων της INTERAMERICAN από το διοικητικό σώμα και τα γραφεία πωλήσεων Αττικής απέφερε, πριν τις γιορτές, 2,5 τόνους τροφίμων, που παραδόθηκαν στο Κέντρο στις 22 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, η εταιρεία συνέδραμε και φέτος οικονομικά το ΚΥΑΔΑ, στο πλαίσιο της επαναλαμβανόμενης ετησίως, από κοινού πρωτοβουλίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και της ασφαλιστικής συνεργασίας που η INTERAMERICAN έχει συνάψει με την Ομοσπονδία για ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας των μελών της. Η συνδρομή επιδόθηκε στον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, κατά τις εργασίες του 34ου Συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ στις 28 Ιανουαρίου.

Η ασφαλιστική εταιρεία είχε υποστηρίξει, κατά το 2016, χορηγικά και το πασχαλινό τραπέζι του ΚΥΑΔΑ, ενώ ανάλογες δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας αναπτύσσει και στην περιφέρεια μέσω των τοπικών γραφείων της, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ενισχύοντας τοπικούς κοινωνικούς φορείς των Δήμων και της Εκκλησίας. Ειδικότερα προς το ΚΥΑΔΑ, η συνολική κατάθεση των εθελοντών της INTERAMERICAN κατά την πενταετή διάρκεια της εκστρατείας υπερβαίνει τους 13 τόνους τροφίμων. Το παράδειγμα της συγκεκριμένης πρακτικής κοινωνικής υπευθυνότητας της INTERAMERICAN ακολουθεί και η ‘Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών κατά την τελευταία διετία, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για το ΚΥΑΔΑ από τις λοιπές εταιρείες μέλη.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων βοηθά περισσότερους από 10.000 δικαιούχους -οικογένειες και μοναχικά άτομα- (συνολικά 26.000 άτομα μεταξύ των οποίων περίπου 5.500 παιδιά) που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι εγγεγραμμένοι τροφοδοτούνται με πακέτα τροφίμων, είδη ρουχισμού και υπόδησης, φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής και προϊόντα για παιδιά ενώ λαμβάνουν ιατρική φροντίδα και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Επιπλέον στους δύο ξενώνες του φιλοξενούνται περί τα 200 άτομα που έχουν χάσει τη στέγη τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*