Μ. Ανδρουλιδάκης: Δυνατά και αδύνατα χαρακτηριστικά σημεία ενός πωλητή

androulidakis2Συνεχίζουμε λοιπόν μέσα από το Insurance World, την παρουσίαση των άρθρων του βιβλίου, του επίτιμου επιθεωρητή πωλήσεων, συντονιστή, ασφαλιστή, συγγραφέα, αρθρογράφου,  κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 (ΣΕΛΙΔΑ 45-46)
ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΩΛΗΤΗ

cover«Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα»

Μιχαήλ Γ. Ανδρουλιδάκης

Το βιβλίο εντύπως και σε όλη του την έκταση μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση.
Τηλ. 210-3838020

Ο συγγραφέας Μιχάλης Ανδρουλιδάκης όπως αναφέρει και αποδεικνύει μέσα από τη δική του σκοπιά,  ότι οι ασφάλειες έχουν μια ιστορία με συνέχεια. Μια ιστορία με μεγάλη σημασία, καθώς αποτελεί  την παράδοση του κλάδου η οποία δημιουργείται με το πέρασμα των χρόνων. Αυτή την παράδοση μετουσιωμένη σε διδακτική παραίνεση έχει καταγράψει στο βιβλίο του που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα καλό φίλο, ένα ικανό συνεργάτη, και υποδειγματικό επαγγελματία, λένε οι άνθρωποι που τον συναναστρέφονται.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης συνεχίζοντας, αναφέρει ότι μέσα στο βιβλίο του δίνει συνοπτικά και καίρια όλα όσα χρειάζεται ένας ασφαλιστής να μάθει ή να επιβεβαιώσει και τα οποία αποτελούν επαγγελματικό ελιξίριο για το μέλλον. Παρέχει γνώση για τις πωλήσεις, για τον προσδιορισμό των ασφαλιστικών αναγκών, για την προσπέλαση εμποδίων και σε πολλά άλλα χρήσιμα επαγγελματικά θέματα.

Η εμφάνιση στον τομέα αυτό γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη  ο οποίος έχει αναπτυχθεί και συγγραφικά. Με την προτροπή του, και την ευγενική έγκριση του εκδοτικού οίκου «ΠΑΠΑΖΗΣΗ» θα δημοσιεύουμε αποσπάσματα του βιβλίου του «Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα». Η χρηστικότητά τους ανεκτίμητη στον κάθε ασφαλιστικό σύμβουλο, συντονιστή, διευθυντή εκπαίδευσης, διευθυντή πωλήσεων και όχι μόνον.

Αφήνοντας το κεφάλαιο 7 το οποίο ανέλυσα στα προηγούμενα NEWSLETTER του Insurance world, που όπως είχα  αναφέρει, είχα ξεκινήσει κάπως ανορθόδοξα στην περιγραφή και ανάλυση των άρθρων του βιβλίου λόγω της επικαιρότητας της οικονομικής κρίσης. Πιστεύω λοιπόν ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο να σας έδωσε αυτα τα στοιχεία  με τα οποία θα πρέπει να οπλίζεστε με αισιοδοξία και ότι με οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες της αγοράς  δεν θα πρέπει να απογοητεύεστε, αντίθετα πρέπει να γίνεστε πιο μαχητικοί.

Από σήμερα θα ξεκινήσουμε κανονικά στην ανάλυση και περιγραφή των κεφαλαίων και των επί μέρους άρθρων και ενοτήτων.

Θα ξεκινήσω λοιπόν από το κεφάλαιο 2 και όχι από το κεφάλαιο 1 και εξηγούμε:

Το κεφάλαιο 1 αναφέρεται στα θέματα των ασφαλειών στην πορεία της ανθρωπότητας  (από το 3.000 π.Χ. έως και σήμερα)  και την προσφορά τους στις διάφορες κοινωνίες, από τις δημιουργηθείσες «ασφαλιστικές εταιρείες» δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα. Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο να ανατρέξετε στο βιβλίο να διαβάσετε όλα τα ιστορικά γεγονότα  από σήμερα έως και 5016 χρόνια πίσω. Θα σας δώσουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν στις διάφορες συζητήσεις με τους πελάτες σας και όχι μόνο. Αξίζει τον κόπο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μη ξεχάσετε στην  επόμενη καταχώρηση του NEWSLETTER του insurance world, να διαβάσετε μία πολύ σημαντική ενότητα του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 2 (σελίδα 47-51)  η οποία αναφέρεται στην «Οργανωμένη παρουσίαση» και η οποία θα αναπτυχθεί σε πολλές ενότητες λόγω της ιδιομορφίας του θέματος.

Ας αναπτύξουμε λοιπόν το κεφάλαιο 2 για το οποίο σας ανέφερα.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Κατεβάστε το αρχείο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*