Το deal ERGO, ο Τσακαλώτος, οι πολιτικές επιδιώξεις

της Ελενας Ερμείδου

Τις πολιτικές τους επιδιώξεις μεταφέρουν τα μεγάλα κόμματα στην Βουλή των Ελλήνων με αφορμή την οριστικοποίηση της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστική στην ERGO, θυγατρική της γερμανικής και πρώτης μεγαλύτερης αντασφαλιστικής στο κόσμο, Munich Re από την Πειραιώς, την ,μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε χτες 3 Αυγούστου 2016 ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων Αγροτικής, ΑΕΕΓΑ τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ο νέος ιδιοκτήτης να αποδείξει εμπράκτως πως η απόκτηση μιας εταιρίας με το μέγεθος και την ιστορία της ΑΤΕ Ασφαλιστική, θα συνοδευτεί όχι μόνον από τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας αλλά και από τη δημιουργία νέων, μέσω πρόσθετων επενδύσεων.

Προχτές, και αφού έπεσαν οι υπογραφές της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ απηύθυναν ερώτηση προς τον υπ. Οικονομικών για το αν δόθηκε άδεια μεταφοράς των αποθεματικών ύψους 430 εκατ. στην Γερμανία καθώς επίσης και γιατί δεν έλαβε έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η τροποποίηση της σύμβασης ERGO – Πειραιώς στις 25 Μαϊου 2016

Τα παραπάνω ερωτήματα έθεσαν μεταξύ των άλλων και οι εκπρόσωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW και όπως έγραψε σε προχτεσινό του δημοσίευμα, για να οριστικοποιηθεί το deal έπρεπε να μεταφερθούν τα αποθεματικά στην Γερμανία λόγω των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων και να διοριστεί γερμανός θεματοφύλακας που για την περίπτωση αυτή, διορίστηκε η HSBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*