Παρών ο Μίκης Θεοδωράκης στη συναυλία για τα 91α γενέθλιά του

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την παραλία του Βραχατίου, στις 17 Ιουλίου, στη μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης” για τον εορτασμό των 91 χρόνων ζωής του μεγάλου Συνθέτη, του παγκόσμιου Μίκη όλων των Ελλήνων.

Απλοί και ανώνυμοι κάθε ηλικίας πολίτες, πλήθος παιδιών, ήθελαν να τον πλησιάσουν, να τον αγγίξουν ως θαυματουργή παρουσία, να πάρουν δύναμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο ίδιος ο Μίκης, έκανε την υπέρβαση. Βρέθηκε εκεί, στο Βραχάτι, με το οποίο έχει συνδεθεί για περισσότερο από μισόν αιώνα, όπου έχει ζήσει και δημιουργήσει για πολύ, μέσα στη συναρπαστική περιπέτεια της ζωής του. Μετά από χρόνια, ο Μίκης Θεοδωράκης και πάλι στο Βραχάτι!

Η συναυλία άργησε να ξεκινήσει, αφού το “λουτρό αγάπης” -έτσι είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος τη συναυλία των 85 χρόνων του, το 2010 στον Λυκαβηττό- ευγνωμοσύνης και τιμής που του απέδωσαν με τις εκδηλώσεις τους όσοι βρέθηκαν εκεί, δεν είχε τέλος. Και όταν ξεκίνησε η ορχήστρα να παίζει και οι εξαιρετικοί Πέγκυ Ζήνα, Παναγιώτης Πετράκης και Παναγιώτης Καραδημήτρης να ερμηνεύουν τα αγαπημένα τραγούδια, το λουτρό της μουσικής του έδωσε ανάταση σε όλους, μέσα από “δρόμους παλιούς” και “νύχτα μαγικιά”.

Όπως κάθε χρόνο στα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, από τον Λυκαβηττό και έως σήμερα, η INTERAMERICAN ήταν εκεί, χορηγός της Ορχήστρας, “για να μαθαίνουν τα παιδιά προσωποποιημένη την ιστορία, τον σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας και το αρμονικό πάντρεμα της μουσικής με την ποίηση μέσα από τον πιο αυθεντικό, εμπνευσμένο και δημιουργικό εκφραστή τους”, τόνισε ο παρευρεθείς Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής των Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει γνωστό και να ακούγεται το έργο του Μίκη Θεοδωράκη στις νεώτερες γενιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*