Tο πρόγραμμα της 12ης Ημερίδας του insuranceforum.gr στο Ηράκλειο

Το insuranceforum.gr και η Insurance Innovation συνεχίζουν την ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε όλη τη χώρα με επόμενο σταθμό το Ηράκλειο. Η ασφαλιστική αγορά της Κρήτης συζητά και ενημερώνεται για τη μάστιγα των μαύρων κωδικών και άλλα θέματα στη 12η Ημερίδα του insuranceforum.gr και του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, 17.00-21.00, με τίτλο «Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του Solvency II. Εταιρείες και διαμεσολαβητές μπροστά σε νέα δεδομένα».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣΌπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2016 εντός του νέου πλαισίου Solvency II, υιοθετώντας ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου, το οποίο αντικατέστησε πλήρως το επί πολλά χρόνια ισχύον σύστημα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο, ο οποίος καλείται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Επηρεάζονται μόνο οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις; Υπάρχει ενιαία βούληση να αποβληθούν από την αγορά κακές πρακτικές του παρελθόντος, όπως οι μαύροι κωδικοί και οι αθέμιτες πρακτικές; Μέχρι πού θα φθάσει ο ανταγωνισμός στον κλάδο αυτοκινήτων; Ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται; Πως έχουν μεταβληθεί οι καταναλωτικές συμπεριφορές στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα τεθούν και θα συζητηθούν με τη συμμετοχή ανθρώπων της αγοράς, εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητικών μονάδων στην επόμενη ημερίδα του insuranceforum.gr, η οποία διαθέτει νέα οργανωτική δομή, με ομιλίες και κυρίως τραπέζια συζήτησης, με συμμετοχή των παρισταμένων, διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και έκδοση ουσιαστικών συμπερασμάτων.

Στο πρόγραμμα της ημερίδας, η οποία καλείται να διαδραματίσει τον δικό της πρωτοποριακό και αναπτυξιακό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά της Κρήτης, θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων τα θέματα:

  • Κλάδος αυτοκινήτου – Ανταγωνισμός άνευ ορίων.
  • Μαύροι κωδικοί και αθέμιτες πρακτικές
  • Solvency II και πώς αυτό επηρεάζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο αρχείο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Η 12η Ημερίδα του insuranceforum.gr και του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ηρακλείου τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της Ένωσης Επαγγελματικών Ασφαλιστών Ελλάδος και του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Την ημερίδα, όπως πάντα, θα τη συντονίσει ο Αριστείδης Βασιλειάδης, γενικός διευθυντής της Insurance Innovation.

Μεγάλοι Χορηγοί Ημερίδας

ΑRAG ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

AIG

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

PRIME INSURANCE

GLASSDRIVE

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το Insuranceworld.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό insuranceworld και η εφημερίδα asfalizomai

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα χορηγικά πακέτα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Βασιλειάδη, στο τηλ. 2312 201 003 ή στο e-mail administrator@insuranceforum.gr.