back to top
16.4 C
Athens
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

«Ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα»

Δήμητρα- Ιωάννα Λύχρου, Πρόεδρος ΕΕΑΕ, Γεν. Γραμματέας ΕΑΔΕ

Ένα από τα βασικά μαθήματα  που έχω πάρει στη ζωή μου είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει να πορεύεται στηριζόμενος μόνο σε ηθικές αξίες και σταθερές αρχές. Διαφορετικά θα χαθεί σε αδιέξοδους δρόμους.

- Advertisement -

Θλίψη και προβληματισμό προκαλούν κινήσεις και συμπεριφορές που στηρίζονται στη λασπολογία και τη συκοφαντία. Μάλιστα αυτός ο προβληματισμός εντείνεται δυστυχώς όταν μιλάμε για συμπεριφορές ανθρώπων που κινδυνεύουν να χαρακτηρίσουν άδικα έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο.

Τέτοια περιστατικά καταγράφονται σήμερα και στον δικό μας επαγγελματικό χώρο. Άνθρωποι που υποτίθεται πορεύονταν με κάποια ιδανικά, τελικά δέχονται, στο βωμό της όποιας σκοπιμότητας, να συνάψουν και τις πιο ανίερες συμμαχίες.

- Advertisement -

Όταν δε οι άνθρωποι αυτοί  διεκδικούν,  μέσω εκλογικών διαδικασιών την εκπροσώπηση του κλάδου, τότε τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά. Τι παράδειγμα αλήθεια στέλνει κάποιος που δεν διστάζει να συνεργαστεί με άτομο που φέρει στις πλάτες του ένα «μαύρο» παρελθόν και έχει επιχειρήσει να αναστατώσει και να διαβάλει με συκοφαντικές αναφορές  έναν ολόκληρο κλάδο και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν !

Επειδή τέτοιου είδους συνεργασίες δεν είναι τυχαίες, το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι υπάρχει μεθόδευση με στόχο την ικανοποίηση ίδιων κινήτρων και των δύο πλευρών. Και του ανθρώπου που επιδιώκει να εκπροσωπήσει έναν ολόκληρο κλάδο και αυτού που πρόθυμα συμμετέχει προσδοκώντας την αναβάθμιση !

Τέτοιου είδους πρακτικές πρέπει να παταχθούν από τον ίδιο τον κλάδο και τους ανθρώπους του.

Οφείλουμε όλοι να προτάξουμε την ενότητα και το καλό του κλάδου μας και να μην επιτρέψουμε την ικανοποίηση των όποιων επιδιώξεων μπορεί να  έχουν κάποιοι που αποδεικνύονται αριβίστες.

Η θεσμική μου θέση αλλά και οι δεκαετίες που υπηρετώ συνδικαλιστικά την διαμεσολάβηση δεν μου επιτρέπουν να μείνω απαθής παρατηρώντας τέτοια φαινόμενα και μεθοδεύσεις.

Θα πρέπει επιτέλους να πάψουν όλα να λειτουργούν με την λογική του “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα & και να περάσουμε στο “ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα “.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

M. Tζωρτζωρής στο I.W: Η απαρχή μιας νέας εποχής που ήδη διαμορφώνει το μέλλον μας

Πέρα από τις ήδη γνωστές εξαγγελίες σας σχετικά με τα κίνητρα, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή τη μετάβαση.

Η EEAE αποχαιρετά τον Γιάννη Παντελίδη

Τα βαθύτατα συλλυπητήριά του εκφράζει το ΔΣ της ΕΕΑΕ για τον θάνατο του Γιάννη Παντελίδη

Έκπτωση ΕΝΦΙΑ… μια τεράστια ευκαιρία

Με την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ για το 2024, σχεδόν άμεσα, γίναμε όλοι μας αποδέκτες τόσο μαζικής επικοινωνίας από τους πελάτες μας

“Διακοπή ρεύματος”

Τρίτη δώδεκα και μισή, η μέρα πηγαίνει τρέχοντας. Ο καφές κρυώνει μέσα στην κούπα με τα πορτοκαλί χρυσάνθεμα. Τηλέφωνα, emails, πληρωμές μέσω ίντερνετ, εκδόσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

M. Tζωρτζωρής στο I.W: Η απαρχή μιας νέας εποχής που ήδη διαμορφώνει το μέλλον μας

Πέρα από τις ήδη γνωστές εξαγγελίες σας σχετικά με τα κίνητρα, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή τη μετάβαση.

Άννυ Τρύφων στο IW: Ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά τα νέα μέτρα

Η Άννυ Τρύφων, Αντιπρόεδρος & CEO, Designia Insurance Brokers, μίλησε στο insuranceworld.gr

Swiss Re: Οι καταστροφές με συνέργειες αντιμετωπίζονται, Baden-Baden 2024

Tην αρχή για τις νέες συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στο Baden Baden την κάνει η Swiss Re δίνοντας έμφαση στην αυξανόμενη αβεβαιότητα...

Π. Κασκαρέλης: Ως Υδρόγειος Ασφαλιστική, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την πολιτεία να αναγνωρίζει την κρισιμότητα του ζητήματος των φυσικών καταστροφών και να λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.: Eπαγγελματική εκπαίδευση για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης που διοργάνωσε η INTERLIFE Ασφαλιστική

Ευρωπαική Επιτροπή: Πρόταση για εκπαίδευση και επανεξέταση στην οδήγηση για τους άνω των 70 ετών 

Μία από τις σημαντικές παραμέτρων των ατυχημάτων στα μεγάλα και όχι μόνο, αστικά κέντρα είναι η μεγάλη έξοδος των ηλικιωμένων στους δρόμους.

Η Carglass® συμμετείχε στις «Ημέρες Καριέρας» του Kariera.gr στην Τεχνόπολη Αθηνών

Η Carglass® έδωσε δυναμικά το "παρών" στις «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώθηκαν από το Kariera.gr στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Mια σημαντική επένδυση του Ομίλου Affidea

Ενημέρωση για την σημαντική επένδυση του Ομίλου στο πλαίσιο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, καθώς και την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

Τι συζητούν σήμερα οι αντασφαλιστές στο Baden Baden

Ξεκίνησε χτες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 το συνέδριο των αντασφαλιστών στο Baden Baden στην Βάδη Βυρτεμβέργη με τις κύριες συζητήσεις των αντασφαλιστών να επικεντρώνονται στις συνθήκες της προσφοράς και της ζήτησης.