Δ. Λύχρου: Αυτό που δεν παλεύεται είναι η φορολογική & ασφαλιστική εξόντωση του επαγγέλματός μας

Συνάδελφοι ,

 

Δεν είναι ο ρόλος μας  να κάνουμε  απλώς διαπιστώσεις, και είναι αλήθεια ότι δεν αρκούμαστε καθόλου σε αυτό, όπως  άλλωστε πολύ καλά καταλαβαίνουν και εκτιμούν τα Μέλη μας.

Όμως δεν είναι δυνατόν να μην καταγράψουμε  τα υπερβολικά φορτία που σωρρεύουν στο επάγγελμά μας η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Πολιτεία και η Εποπτική Αρχή.

Με επιδίωξη την εξυγίανση και την ισονομία στην άσκηση της Διαμεσολάβησης , – που και αυτά ακόμη και με τους κανόνες που τίθενται, εξακολουθούν να είναι ζητούμενα,  – ακυρώνουν την ουσία της δουλειάς μας, που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση και την πώληση.

–Και δεν υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αλλά ότι αυτοί οι κανόνες θα πρέπει να είναι για όλους.

–Και ότι οι υπερβολικές ρυθμίσεις, που οριοθετούν τόσο στενά και περιοριστικά τις αξιακές και ατομικές πρωτοβουλίες, συχνά φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα.

Πριν ακόμη χωνευτεί η IMD έρχεται η IDD, και ,  για όσους δεν τα πάνε καλά με τα αρκτικόλεξα ,  εννοούμε ότι η Οδηγία 2002/92 περί Διαμεσολάβησης, η οποία καθόρισε τις υποχρεώσεις του επαγγέλματός μας αντικαθίσταται από την IDD, και τίθεται σε διαβούλευση  από την ΔΕΙΑ .

 

Πριν καταλαγιάσει η σκόνη που σηκώθηκε από την εφαρμογή των Πράξεων 30 & 31 του Διοικητή της ΤτΕ , έρχεται η τροποποίησή τους.

Δύο χρόνια μας πήρε για να καταλάβουμε τελικά ότι όλος ο καβγάς έγινε για να αλλάξει ο τρόπος είσπραξης των ασφαλίστρων και τώρα τροποποιείται η Πράξη προκειμένου να αφαιρεθούν κάποια απαραίτητα κατα την γνώμη μας στοιχεία  που εμπεριείχε για να τηρούνται στοιχειωδώς τα ελάχιστα δικαιώματα του Διαμεσολαβητή.

 

Πριν καλοκαταλάβουμε  ότι πρέπει όλοι να καθόμαστε στα θρανία για επανεκπαίδευση και εξετάσεις , κάθε χρόνο επί 15 ώρες τουλάχιστον , και εφ΄ όρου επαγγελματικής ζωής, έρχεται η νέα ύλη του Πιστοποιητικού Δ΄, από την ΔΕΙΑ , που απαιτεί για να απαντηθεί  πτυχίο Οικονομικής Σχολής και 3 μεταπτυχιακά.

 

Όμως όλα τα παραπάνω παλεύονται και αντιμετωπίζονται με μεθοδική μελέτη, αγώνα και προσπάθεια.

 

Η νέα Οδηγία θα μελετηθεί και οι προτάσεις μας στην διαβούλευση  θα υποβληθούν , ελπίζοντας πάντα ότι θα εκτιμηθούν καλόπιστα.

 

Οι τροποποιήσεις των πράξεων 30 & 31, με τα ανησυχητικά κενά, τις ασάφειες και τις παραλήψεις τους, θα αντιμετωπισθούν με αγώνα των Σωματείων και της ΕΑΔΕ.

 

Οι προτάσεις μας για την επαναπιστοποίηση και την  ύλη των εξετάσεων για τα χρηματοοικονομικά προϊόντα,  θα εκτιμηθούν και πιστεύουμε ότι θα ληφθούν υπ΄ όψιν  ώστε να  υπάρξει μία περίοδος ήπιας προσαρμογής.

Όλα παλεύονται…

 

Αυτό που δεν παλεύεται  είναι η φορολογική και ασφαλιστική εξόντωση του επαγγέλματός μας,  και αυτό είναι που έβγαλε όλους μας, για πρώτη φορά στο δρόμο και στις διαδηλώσεις.

Προσπαθούμε να αναδείξουμε ότι το επάγγελμά μας είναι ανάδελφο και μοναδικό,

γιατί κανένας άλλος επαγγελματίας δεν φορολογείται από το πρώτο ευρώ, στο σύνολο του εισοδήματός του, που δηλώνεται χωρίς καμία απομείωση.

 

Και ο αγώνας εδώ δυστυχώς είναι δύσκολος.

 

Πηγή: περιοδικό “Διασφαλίζω”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*