Νομοθετική ρύθμιση: Υποχρεωτική ενημέρωση του ασφαλισμένου σε αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας

Νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τις ασφαλιστικές εταιρείες να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προβαίνουν σε αυξήσεις ασφαλίστρων στον κλάδο Υγείας, προτίθεται να προωθήσει το υπουργείο Οικονομίας.

Όπως δήλωσε στο IW ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, του υπ. Οικονομίας, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, η σχεδιαζόμενη διάταξη θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αργότερο σε διάστημα ενός μηνός, ώστε άμεσα να προσδιοριστεί το πλαίσιο ενημέρωσης των ασφαλισμένων για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα.

Κατά τον ίδιο, δεν αποκλείεται σε δεύτερο χρόνο να ακολουθήσει μια ακόμη νομοθετική παρέμβαση που θα προβλέπει τις παραμέτρους βάσει των οποίων θα μεταβάλλονται τα ασφάλιστρα.

«Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει εξ αρχής κάθε πότε και σε τι βαθμό θα αυξάνονται τα ασφάλιστρά του εφόσον υπογράφει ένα ισόβιο πρόγραμμα Υγείας, ώστε να μην αιφνιδιάζεται και να μπορεί να προγραμματίσει τα κόστη του» τόνισε στο IW ο κ. Παπαδεράκης, αναφέροντας ως βασικές παραμέτρους επηρεασμού του κόστους ασφάλισης, τον ιατρικό πληθωρισμό και εν γένει το κόστος συντήρησης ενός προγράμματος, καθώς και  την ηλικία του ασφαλισμένου.

Σημειώνεται ότι, το εν λόγω θέμα συζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το γενικό γραμματέα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομίας και της Τραπέζης της Ελλάδος.