Πέντε ασφαλιστικές θα καλύψουν τη ζημιά στη Druckfarben

Πέντε ασφαλιστικές εταιρείες θα κληθούν, βάσει σχετικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου και εφόσον πληρούνται οι όροι του, να καλύψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν χθες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παρασκευής μελανιών της Druckfarben Ελλάς ΑΕΒΕ στον Ασπρόπυργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, leader στο συνασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι η Εθνική Ασφαλιστική με συμμετοχή στα ασφαλιζόμενα κεφάλαια 69,5% και συμμετέχουσες οι εταιρείες ΑΧΑ Ασφαλιστική με 12,5%, Interasco με 10%, Ευρώπη Ασφαλιστική με 4% και Generali επίσης με 4%.

Η πληγείσα από την πυρκαγιά εταιρεία, δεν θέλησε χθες να γνωστοποιήσει στοιχεία σχετικά με την έκταση των ζημιών, αρκέσθηκε μόνο να πει ότι σχετικά στοιχεία θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της, ενώ σε ότι αφορά την παραγωγή της, μέρος αυτής θα μεταφερθεί σε εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί στο εξωτερικό, καθώς και σε μονάδα που διατηρούσε κατά το παρελθόν στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι, οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν πως η μονάδα παραγωγής της εταιρείας υπέστη μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια είναι ασφαλισμένη για υψηλά κεφάλαια, έχοντας παράλληλα κάλυψη και για απώλειες κερδών.